САЩ оставя Huawei без мобилни процесори

OFFNews 18 август 2020 в 20:30 5570 3

Министерството на търговията на Съединените щати обяви допълнителни рестрикции на китайския технологичен гигант Huawei Technologies, които имат за цел да ограничат достъпа на компанията до мобилни процесори. 

Това е поредната стъпка на ограничения във все по-обтегнатите отношения между Вашингтон и Пекин. Още преди година САЩ лиши Huawei от възможност за директно сътрудничество с американски компании. 

С това ограничение Вашингтон ще изисква от всеки производител на чипове по света, който използва оборудване на САЩ, да спазва условията по лиценз, забраняващ сътрудничеството с Китай.  

Промените, които бяха обявени от министерството, надграждат ограниченията, които бяха наложени през май, добавяйки 38 филиала на Huawei в 21 държави към черния списък на САЩ, който цели да ограничи ползването на 5G технологията на компанията. Мерките се налагат заради съмнението на Вашингтон, че китайската компания предава лични данни на правителството на Пекин с цел шпионаж.  

Тези отношения между САЩ и Китай са най-лошите от десетилетия насам. 

Преди дни ръководителят на потребителския отдел на Huawei заяви, че заради липсата на нови доставки от подизпълнителите, производството на интегрирани системи за смартфони ще спре на 15 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

hmmm

19.08 2020 в 09:40

Кое им е двуличното. Никой не им е забранил да си правят процесори. Нали са много иновативни Китайците що така не могат да направят читав процесор, ами само могат да копират такива от преди 10 години.

10372

1

elbarbudo

18.08 2020 в 21:56

Слийпи джо като спечели, ще оправи нещата.