Прекъсването на работата на Майкрософт в облака засегна потребители от цял свят

OFFNews 25 януари 2023 в 13:35 2185 0

Microsoft

Снимка Microsoft

Microsoft

Компанията "Майкрософт" беше засегната от прекъсване на работата на мрежата, което доведе до спиране на работата на облачната платформа Azure и на услуги като Teams и Outlook. Техническият срив може да засегне милиони потребители в световен мащаб.

Страницата за състоянието на Azure показва, че услугите са засегнати в Северна и Южна Америка, Европа, Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка. Само услугите в Китай и платформата за правителства не са били засегнати.

Прекъсването на работата на платформата за изчисления в облак Azure на Microsoft може да засегне различни услуги и да създаде ефект на доминото, тъй като почти всички най-големи компании в света я използват.

"Установихме, че проблемът с мрежовата свързаност възниква при устройства в глобалната мрежа на 'Майкософт" (WAN)", заявиха от компанията, цитирана от агенция "Ройтерс". Това оказва влияние върху свързаността между клиентите в интернет и Azure, както и върху свързаността между услугите в центровете за данни, каза тя.

В съобщение в Туитър компанията добави, че е оттеглила мрежова промяна, която е причинила проблема. "Наблюдаваме услугата, докато оттеглянето влиза в сила", добавят от там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови