Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Покриват магистралите в Европа със станции за бързо зареждане на електрически коли

OFFNews 03 ноември 2017 в 10:27 3475 0

Най-големите производители на автомобили обединяват усилията си за изграждането на паневропейска мрежа за станции за бързо зареждане на електрически коли, която да покрива основните магистрали.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche днес обявяват началото на съвместното предприятие IONITY, което ще разработи и въведе мрежа от станции за високоскоростно зареждане High-Power Charging (HPC) за електрически автомобили в Европа.

До 2020 година трябва да бъдат пуснати близо 400 HPC станции.

Така IONITY ще направи пътуването на дълги разстояния по-лесно и ще отбележи важна стъпка в развитието на електрическите автомобили.

Базираната в Мюнхен, Германия съвместна компания се ръководи от Михаел Хайеш, главен изпълнителен директор и Маркус Грол, главен оперативен директор, като екипът ще се разшири до 50 души до началото 2018.

“Първата паневропейска HPC мрежа има важна роля в развитието на пазара на електрически автомобили. IONITY ще работи за нашата обща цел да осигури на клиентите бързо зареждане и възможност за дигитално разплащане, с което да улесни пътуването на дълги разстояния,” казва Херше.

Общо 20 от станциите за бързо зареждане ще отворят още тази година. Те ще са разположени на централни пътища в Германия, Норвегия и Австрия на разтояние от 120 км, с партньорството на Tank & Rast, Circle K и OMV.

През 2018, мрежата ще се разшири с повече от 100 станции, всяка от които ще даде възможност на множество клиенти, собственици на различни марки автомобили да зареждат едновременно.

С капацитет от до 350 kW на всяка точка на зареждане, мрежата ще използва европейския стандарт за зареждане Combined Charging System, за да намали значително времето за зареждане в сравнение със съществуващите системи. Очакванията са инициативата да получи широко европейско разпространение и да направи електрическите автомобили още по-привлекателни.

Партньорите, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group, имат равен брой акции в съвместното предприятие, докато другите автомобилни производители са поканени да разширят мрежата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews