Новите модели iPhone - впечатяват с дисплей и разпознават лицето

OFFNews 13 септември 2018 в 12:34 3479 0

Снимка www.apple.com

Apple представи най-новите iPhone Xs, Xs Max и iPhone XR.

Дизайнът на новите мобилни устройства разчита на големия дисплей, който обхваща целия корпус на телефона. Моделът Xs разполага с 5,8-инчов екран и няма Home бутон, а Xs Max е по-голям - 6,5 инча. Това е първият OLED дисплей, създаден специално за iPhone X.

Панелът на телефона е изработен от хирургическа неръждаема стомана и е устойчив на вода и прах.

Новите смартфони на Apple са оборудвани с мощния A11 Bionic чип. Той разполага с невронен процесор, който позволява до 600 милиона операции в секунда. Четирите ефективни ядра на изцяло новия процесор са с до 70% по-бързи в сравнение с по-стария A10 Fusion. А двете производителни ядра са до 25% по-бързи.

Триядреният графичен процесор, интегриран в iPhone X, е с до 30% по-бърз от стария модел A10 Fusion. Това дава възможност за изживявания с добавена реалност в игрите и приложенията.

Новите модели на iPhone разполагат с Face ID - вече могат да ползват лицето си за парола. Това е нова функция за отключване и потвърждаване на самоличността. Face ID се активира от TrueDepth камерата. Тя маркира и анализира над 30 000 невидими точки, за да създаде прецизна многоизмерна "карта" на лицето ти.

TrueDepth камерата може също така да анализира над 50 различни мускулни движения, за да пренесе точните мимики в 16 различни емотикони.

Х моделите на смартфона разполагат с безжично зареждане посредством специални станции и подложки, които могат да бъдат използвани в хотели, кафенета и летища.

iPhone Xr е по-достъпният модел. Той е с алуминиева рамка и стъклен гръб, сходен дизайн и се базира на същия нов и мощен чип A12 Bionic. Екранът е 6,1-инчов с LCD панел и с резолюция 1792х828 пиксела.

Цената на iphone Xs Max за клиентите в Европа започва от 1249 евро. IPhone XS започва на цени от 1149 евро, за модела с 512 гигабайта памет обаче купувачите трябва да платят 1649 евро.

По-евтиният iPhone Xr ще се продава на цени от 849 евро. Телефонът ще се предлага в 6 цвята и ще има 64, 128 или 256 гигабайта вградена памет.

Продажбите на първите два модела ще стартират на 28 септември, а по-евтиният ще дойде през октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови