Нова услуга ще свързва дистанционно счетоводители и търговци с касовите апарати

OFFNews 24 юли 2019 в 13:23 2907 0

Нова иновативна облачна услуга ще свързва чрез дистанционна връзка счетоводители и търговци с касовите апарати, което ще пести време и ресурси в сектора. Един от най-големите производители на касови апарати у нас - „Елтрейд”, разработи Eltrade Cloud, която няма аналог на българския пазар, дава онлайн достъп до дневните и месечните отчети на продажбите, реализирани през касови апарати. За още по-голямо улеснение на ползвателите на услугата от „Елтрейд” са разработили и възможност данните от отчетите да се импортират в счетоводни програми.

Услугата се насочва главно към счетоводителите на микро, малките и средните фирми, които ще имат възможността по всяко време дистанционно да експортират данни от касовите апарати към счетоводните програми. Така ще се спестява време и ресурси. Улесняват се фирмите, чието счетоводство е базирано в София, но фирмата има обекти и магазини в други градове. Вече счетоводителят ще могат, независимо от датата и времето да получават в реално време данни от касовите апарати и да обработва данните.

Облачната услуга ще се ползва на абонаментен принцип, като всеки желаещ ще може да я тества безплатно в рамките на един месец. Абонаментът за базовото ниво на един касов апарат ще е 36 лв. за година.

От производителите предвиждат и тя да бъде надградена с още две нива.

Очаква се до месец да бъде активирано и второто ниво, чрез което дистанционно във фискалното устройство ще може да се програмират артикули, клиенти и цени.

Третото и последно ниво за момента ще позволява да се проследяват складови наличности, както и да се въвеждат документи за доставка, изписване и ревизия. На практика с този план абонатът ползва ключовите функционалности на една POS система, като получава достъп до системата от всяка точка с интернет през компютър, мобилен телефон, таблет. Така от офиса или от вкъщи потребителят на услугата може да контролира продажбите, доставките, складовите наличности, персонала. Месечният абонамент за достъп до всички функционалности на услугата ще е 10 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews