Ядосани родители съдят Google

OFFNews Последна промяна на 13 март 2014 в 19:25 5663 1

Снимка Flickr

Dan Tynan,

Yahoo tech

Дали децата ви източват банковите ви сметки, като теглят така наречените "безплатни" приложения, които позволяват неограничени покупки по време на игра? Присъединете се към клуба на ужилените. Или още по добре - съдете.

Миналата седмица адвокати от Северния район на Калифорния заведоха дело срещу "Google", твърдейки, че политиката на покупките в приложенията на "Google Play Store" позволявала на компанията да "прибира милиони долари от такива транзакции на непълонолетни и без разрешение от техните родители."

Въпреки че първоначално покупките в приложенията изискват парола за "Google Play", разрешението е валидно в продължение на 30 минути, което позволява на децата да правят следващи покупки без надзор, след като (вероятно) родителят въведе паролата, твърди делото. Покупките автоматично се таксуват по кредитната карта, свързана с "Google Play" сметката на родителя.

През януари, "Apple" се съгласяват на дело повдигнато от "FTC", съгласявайки се да възстановят поне 32.5 милиона долара на потребители, чиито "iTunes" сметки били източени от децата им. Миналата година, "Apple" също се съгласиха на подобно дело повдигнато от ядосани родители.

От март 2011 "Apple" вече изисква да въведете паролата си преди разрешаване на такива покупки. Но ако искате да ги изключите изцяло, опитайте следното:

Превъртете надолу списъка с апликации, докато не достигнете In-App Purchases и плъзнете на ляво:

Как да предпазим портфейла си от Android? На Android няма начин да се изключат изцяло покупките в апликациите. Можете само да се уверите, че Ви изискват парола, преди покупките да са изпълнени.

Стартирайте Play Store на вашето устройство и натиснете меню иконата в горния десен ъгъл на екрана. Натиснете Settings. Под User Controls се уверете, че Use password to restrict purchases е включено. Ако не - натиснете го и въведете паролата на вашата Google сметка, за да го включите.

Следващия път, когато Вие или Вашето потомство се опита да купи нещо в приложение, ще Ви бъде изисквана парола. Но, ако въведете паролата и подлите Ви деца маркират Never ask me again, преди да натиснете Confirm, повече няма да се изисква парола. И дори да не го направят, ще имат 30 минути, през които да източват вашата сметка

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови