БГ компания с награда от ООН за дигитални иновации

OFFNews 18 юли 2016 в 15:48 2090 0

Българската компания Имагга (Imagga) бе отличена като един от осемте глобални шампиона в заключителния кръг на World Summit Award (WSA) e-Content за дигитално съдържание в категория „Медии и новини“. Световните финали се проведоха в Сингапур от 29 юни до 1 юли 2016 г. по време на WSA Social Innovation Congress.

World Summit Award отличава най-добрите проекти с глобално значение в развитието на дигиталната икономика. Основната цел на инициативата е да се направят информационните и комуникационни технологии достъпни за всички и да се преодолее цифровото разделение.

Сред осемте WSA шампиона са компании от Исландия, Естония, Мексико, Ирландия, Аржентина и Испания.

Имагга разработва иновативна платформа за автоматично разпознаване на обекти в дигитални снимки. Посредством иновативната технология компании и медии могат да организират и монетизират постоянно растящите обеми от дигитални снимки. Технологията за тагване на снимки използва машинно самообучение базиранно на невронни мрежи и е една от най-добрите в световен мащаб.

Началото на конкурса World Summit Award (WSA) е поставено през 2003 г. Инициативата се провежда под егидата на Срещата на върха по въпросите на информационното общество на ООН (UN WSIS). Националното жури за България се координира от д-р Георги Шарков, директор на Европейски Софтуерен Институт – Център Източна Европа.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови