Apple подготвя безжични слушалки за iPhone 7

Наука OFFNews 09 януари 2016 в 16:50 6907 2

Технологичният гигант Apple разработва прототипи на напълно безжични слушалки и вероятно ще ги представи заедно с iPhone 7, съобщава 9TO5Mac.

Според изданието слушалките ще са напълно безжични, което трябва да значи, че те няма да имат нужда дори от кабел, който свързва десния и левия говорител. Според неназовани източници, слушалките ще са подобни на концепцията за Motorola Hint (на снимката отдолу).


Снимка: pcmag

Очаква се новите слушалки да излязат с бранда на компанията Beats Electronics, която Apple купи през 2014 г.

Освен това се смята, че слушалките ще имат вграден микрофон, който елиминира околния шум и така позволява качествени телефонни разговори и лесно подаване на команди към гласовия асистент Siri.

За да са слушалките подходящи за всички потребители, най-вероятно Apple ще добави към тях наушници с различни размери. Също така няма да е учудващо те да имат и бутон за отговаряне на входящи обаждания и за активиране на Siri.

Компанията е регистрирала търговската марка "AirPods" и името на новите слушалки може да е именно това.

IPhone 7 вероятно ще се появи есента, но източниците казват, че Apple все още не е финализирала дизайна му. Производителите на калъфи казват, че компанията в момента тества три различни дизайна, включително напълно нов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!