Quantcast

"Анти-фейсбук" платформа набира популярност

ОFFNews Последна промяна на 30 септември 2014 в 09:56 7938 10

Нова социална мрежа, добила популярност като "анти-фейсбук" платформа, набира скоростно последователи в интернет.

Замислен първоначално като мрежа между около 90 приятели на създателя Пол Будниц, сайтът Ello днес получава по над 30 000 заявки за нови профили на час. Основните разлики между него и повечето социални мрежи са, че липсва реклама и не се продават данни за потребителите. 

Ello е с опростен дизайн и функции. Засега профил в него се създава само срещу покана, която може да се поиска от вече съществуващ потребител.

Услугата е безплатна, но Будниц има идея да въведе допълнителни функционалности срещу дребни суми.

Самият Пол Будниц досега се е прехранвал от магазина си за велосипеди в щата Вермонт, САЩ. 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.10 2014 в 10:53

Ванче, малко нескомно се самоопределяш като "лачена чанта", та да взема и аз да ти предложа малко естествен подхранващ гел, да си лъснеш кожичката, да заблести лачената чанта. Че то иначе само увиснали войнишки кепета се разхождат напоследък по улиците.

01.10 2014 в 10:47

липсва реклама и не се продават данни за потребителите.

Първото е до време. ;)
Второто вече не е факт.

На печелившите - честито!

30.09 2014 в 14:30

@ 06, Све
Моя-фейс-бук-е-много-по-добър-от-тФоя-фейс-бук.

Добре, че твоя потенциал е достатъчен, за да правиш генерални обобщения. И Бай Ганя бил казал, че всички са маскари. Ако си чул за ирония и сАрказъм, то се понапъни да откриеш едно от двете в поста ми. Познай от три пъти!
BTW, какви читави стоки за бита (над-средни пазарни стойности) може да си купи човек чрез фейсбук? Фен съм на британския амазон, примерно. Хм, може пък и да се прекръстя и да си направя едно профилче с цел пазаруване. Освен децата, нито един от моя кръг няма или го е срам да си признае, че има фейсбук. Става въпрос за силна средна класа, 40+ годишни бастуни и лачени чанти. Може пък да стана първа сред равни!
Със здраве.

30.09 2014 в 12:23

какъв фейсбук какви 5 лева. много социални станахме нещо. Кликаме, постваме ... селяни ...

30.09 2014 в 12:10

Само дето пък аз не мога да разбера, как хора дето нямат фейсбук го свързват единствено с това, че там хората единственото което правят е да изтипосват снимките си.
Явно не разбират, че всъщност Фейсбук е такъв какъвто си го направиш и може да бъде изключително мощно средство което да е в помощ на бизнеса ви, на разпространението на идеите ви, поле за размяна на идеи, поле за раждане на идеи, средство за печелене на пари, при необходимост може да го ползвате като информационен или новинарски портал, в дадена област или по принцип и т.н. и т.н.

Но явно някои хора, не им стига потенциала да разберат колко силен инструмент би могъл да бъде фейсбук и е по-лесно да хейтят, като кажат, че е огромна глупост.

30.09 2014 в 10:39

само дето нямаш право да скриваш постовете си за приятели и да блокираш тролове. Благодаря, ама не благодаря.

30.09 2014 в 10:26

Иванке,
ми те секви са се накачулили там.
Телевизиите си имат тяхно фейс.
Партиите и те. Ми хиляди магазини(он лайн) са сковали по една барака у полето, тъпчат с китайски боклуци и продават през фейсбук.
Малките са първи там: снимат си пичетата и пишлетата, после се фукат, а след това рИват, че някой им прецаква бъдещата служба.

Хахахахахахахаха

Милиони са примерите, ма не е тука мястото, а и нема време... фейса ме чака... хахахахахахахахахахахахаха

30.09 2014 в 10:17

А-ха. Това ще да е за лузъри като мен, дет' си нямат фейсбук. Ама няма кой да ме покани. Абе, чист нов фейсбук си е тая работа. Явно не съм в час, щото не разбирам какъв е тоя кеф ( единственият ми любим турцизъм!) да си изтипосаш снимките на цялата фамилия и разни полезни и не чак толкова изкопаеми да ги 'харесват'. Че аз да не съм ги питала?! И за какво ми е Удобрението им? Обаче пък ги чета в бука на един телевизионен водещ как сладичко си разнищват разни конспирацийки и аз, а-ха, да им кажа, че май не са с всичкия, се сещам, че не съм регистрирана. Мъка. Жалко за безценното ми мнение.

30.09 2014 в 10:08

Услугата е безплатна, но Будниц има идея да въведе допълнителни функционалности срещу дребни суми.

И ФБ беше така.

30.09 2014 в 10:03

Крайно време е фейс-факин-бук да хапне дървото.

Хахахахахахахахахахахаха