Acer представи най-новата си линия устройства с антимикробно покритие

Ирина Евгениева Последна промяна на 23 юни 2020 в 19:50 6006 1

Хардуерната компания Acer представи на ежегодната си онлайн пресконференция най-новата линия от продукти, които са с антимикробно покритие.

Пресконференцията тази година е под мотото "Останете свързани, бъдете здрави", а името е вдъхновено от коронавирусната пандемия. 

Имената на категориите продукти са кръстени на играта "Камък, ножица, хартия".

Ето и продуктите:

1. Устройствата “Хартия” - тънки, леки и удобни

Acer държат първото място по производство на Chromebook в света.

Chromebook Spin 713 Acer 

Това устройство има антимикробен екран със сребърни йони. Дисплеят му се върти на 360 градуса и устройството може да се ползва както като лаптоп, така и като таблет.

Swift 5

Първият по рода си лаптоп - целият е с антимикробно покритие. Според производителя Acer покритието от сребърни йони ще намали развитието на микроорганизми. Процесорът е с до 16 GB RAM и до 1 TB SSD памет. Дисплеят му покрива 72% от цветовата гама на телевизионните стандарти. Батерията му издържа около 12 часа при постоянна употреба.

2. Устройствата “Ножица” - компактни, леки и въртящи се

ConceptD 3 Ezel

Тежи само 1,68 кг., което го прави изключително лек и удобен. Батерията му издържа 18 часа. Дисплеят му се върти на 360 градуса. Може да се използва като лаптоп и като таблет. Предназначен е за дизайнери и художници, които имат нужда не само от графично устройство, а и от лаптоп.

ConceptD имат цяла линия от устройства - лаптоп, таблет и десктоп. 

3. Устройствата “Камък” - обемни, устойчиви и здрави 

Enduro N7

Лаптоп, който е много устойчив на всякакви предизвикателства. Той е водоустойчив и има сменяема батерия. Предназначен е за полицаи, военни, фотографи и астрономи. 

Enduro N3

Малко по-тънък от предишния модел, което го прави по-достъпен за всеки човек. Изключително здрав и предназначен да се използва навън. Издържа при -32 градуса по Целзий, като продължава да работи, също така е и водоустойчив.

Този лаптоп издържа и на трите теста, които бяха 30 пъти пускане от 1,2 метра и един път от 2 метра; беше полят с вода, докато е отворен и стоя на -30 градуса по Целзий за 4 часа.

4. Устройствата за игри

Helios 700

Това е лаптоп със специална клавиатура, съдържаща сензори, които отчитат силата на натиск на пръстите, а това от своя страна помага на играещите да контролират бързината на играта. Има специална охлаждащата система, което прави компютъра много бърз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови