Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Зукърбърг няма да се кандидатира за президент на САЩ

OFFNews 25 януари 2017 в 14:29 3448 4

Марк Зукърбърг

Главният изпълнителен директор  на „Фейсбук” Марк Зукърбърг не планира да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи самият той в отговор на многобройни слухове за намеренията му да се бори за Белия дом.

Във вторник Зукърбърг се срещна с журналистите от сайта „Бъзфийд” и сподели, че засега неговите планове са изцяло свързани с поддържането и обновяването на социалната мрежа и с благотворителната Chan Zuckerberg Initiative, която упарвлява заедно със съпругата си Присила. Той обаче не отхвърли подобна възможност в бъдеще време, отбелязва "Бъзфийд". 

Всъщност спекулациите бяха провокирани от действията на самия собственик на "Фейсбук". През декември "Блумбърг" съобщи, че Зукърбърг е поискал акциите му в компанията на бъдат преструктурирани, за да му позволят да работи на правителствен пост без да губи мажоритарния си дял и глас. "Венити феър" на свой ред цитира намеренията му да посети потребителите в останалите 30 щата, където досега не е бил, и да говори с хората за техните проблеми.

Според изпълнителния директор на социалната мрежа обаче това не означава политическа кариера. Вместо това той иска да отдели повече време за благотворителни инициативи. Според източник на "Бъзфийд" е възможно Зукърбърг да започне да играе по-силна роля в политическите дебати и да повдига въпросите за по-голямо равенство и решаване на големи обществени проблеми. Преструктурирането на акциите е само средство да направи това участие по-лесно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9007

2

Саагмир Саагмир

25.01 2017 в 14:43

Марк е по-млад и поради това следва да отстъпи на Бил Гейтс да се кандидатира за президент преди него.Успех и на двамината.

42249

1

Denis Rizanov

25.01 2017 в 14:37

Кога да се кандидатира? Ми че те изборите минаха. Ей онзи ден се кле новият им президент. Тоя кога е смятал да се кандидатира? За следващите избори ли говори? Не е ли малко рано? Не че нещо, да е жив и здрав човечеца... ма да не се зима много на сериозно. Утре ше го блъсне някоя колица някъде и до там.
Искаш ли искрено да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

 
X

Подкастът на OFFNews