Зоран Заев получи втори мандат, парламентът го подкрепи

OFFNews 31 август 2020 в 09:36 1576 0

С 62 гласа "за" и 51 "против" в парламента в Скопие беше гласувано новото правителство на Република Северна Македония, начело на което отново застава премиерът Зоран Заев. 

Правителствената коалиция е сформирана от Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) и останалите партии от коалицията "Можем", Демократичния съюз за интеграция (ДУИ) и още една албанска партия (ДП), които разполагат с 62 гласа, уточняват македонският Канал 5, цитиран от БНР. 

Парламентарният дебат вчера беше пълен с взаимни обвинения между опозицията и управлявалите и досега социалдемократи. Игор Янушев от ВМРО-ДПМНЕ обвини кандидата за премиер Зоран Заев, че прави празни обещания за подобряване на благосъстоянието на сънародниците си. Янушев и припомни, че на предишните избори Заев обещавал по 30 000 денара заплата, сега обещава 34 000, но възнагражденията не са достигнали и до предишното обещано от него ниво. А Заев отвърна с критика към ВМРО-ДПМНЕ за изолирането на страната в недалечното минало.

Премиерът Бойко Борисов поздрави Зоран Заев за изборната му победа и за преизбирането му на поста министър-председател на Република Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови