Журналистите на Би Би Си излязоха на 12-часов протест (снимки)

Вероника Шербанова 28 март 2013 в 16:40 1185 0

Журналистите на Би Би Си излязоха на 12-часов протест. Снимка: ЕПА
Журналистите на Би Би Си излязоха на 12-часов протест. Снимка: ЕПА

Журналистите и техническия персонал на Би Би Си излязоха на 12-часов протест заради съкращения, прекалено натоварване и оплаквания от тормоз.

Точно в 12 часа местно време каналите BBC News and BBC World превключиха на предварително записани предавания и програмата продължава без прекъсване. Някои регионални структури обаче са били принудени да пуснат архивни предавания.

Стачката ще засегне всички програми, в това число и новинарските бюлетини, заявиха членовете на профсъюза. Освен това демонстрациите съвпадат и с Великденските празници, когато повечето британци си почиват в домовете си, допълват те.

През последните дни служителите са започнали и т.нар. „италианска стачка“, която включва забавяне на работата при строго изпълняване на всички правила и норми.

Според програмата за съкращение на средства в рамките на 5 години работните места трябва да бъдат намалени с 2000. Ще се разчита предимно на доброволно напускане, но 110 места задължително ще трябва да бъдат освободени.

В момента в корпорацията работят около 17 000 служители. Средната заплата на журналистите е около 60 000 долара годишно, което е над средната заплата за страната.

През февруари журналистите от Би Би Си отново протестираха срещу предстоящите съкращения. Тогава стачката продължи 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !