Жертвите на пожара в Лондон може да стигнат трицифрено число

OFFNews 16 юни 2017 в 09:24 12735 0

Снимка Би Би Си

Полицията в Лондон изрази опасения, че може да се окаже невъзможно да бъдат идентифицирани всички загинали в пожара в небостъргача Grenfell Tower, предаде БТА.

Според полицейския комисар Стюарт Кънди събирането на човешките останки от цялата сграда ще изисква време, а пълното претърсване на всички етажи и помещения може да отнеме седмици и дори месеци.

Засега потвърденият брой на загиналите е 17. Запитан от репортери колко може да нарасне тази цифра, Кънди изрази надежда тя да не стане трицифрено число.

Оцелели обитатели и местни жители настояха пред кмета на Лондон Садик Хан за бързо разследване на причините за трагедията. Като една от причините се сочи новата облицовка на сградата, която вероятно е спомогнала за бързото разпространение на огъня по етажите. Иска се и ревизия на мерките за противопожарна безопасност и на процедурите за евакуация от горящи високи сгради. Хан призова разследващите да излязат с предварителен доклад още през лятото, защото за подобни жилищни блокове в Лондон и на други места трябва да въведат нови мерки, за да се успокоят живеещите в тях.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката