Жертви и ранени след земетресението в Афганистан, трус и в Русия

OFFNews 22 март 2023 в 09:22 2315 0

Земетресение

Снимка Архив

Най-малко девет души са загинали и десетки са пострадали след силното земетресение в Пакистан и Афганистан

Най-малко 12 души са загинали и десетки са пострадали след силното земетресение в части от Пакистан и Афганистан снощи, предаде ДПА. 

Земетресението с магнитуд 6,5 с епицентър в планинската верига Хиндукуш в Афганистан е ударило около 22 часа местно време. Трусът е бил с дълбочина 187 километра, съобщи сеизмологичният център на САЩ. Според данни на метеорологичната служба на Пакистан той е било с магнитуд 6,8.

Сред загиналите има и деца, съобщи националната служба за извънредни ситуации. Агенцията каза, че най-малко 30 души са пострадали. Най-много загинали има в отдалечения северозападен регион на страната, който граничи с Афганистан. 

Извънредно положение е обявено в повечето планински региони в провинцията Хайбер Пахтунхва, в която са нанесени повече щети, съобщи БТА. Министърът на националните служби по здравеопазване, регулация и координация на Пакистан Абдул Кадир Пателна нареди на властите да обявят извънредно положение в болниците в Исламабад.

Трус с магнитуд 4,9 е регистриран в Русия. Епицентърът е бил на 159 километра от село Омсукчан в Магаданска област на дълбочина 13 километра. Няма данни за жертви и разрушения. 

Преди дни в региона пак имаше земетресение, тогава магнитудът беше 5,1. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови