Жената, която преживя три атентата, преди да навърши 27

OFFNews 19 август 2017 в 10:41 8782 2

Снимка Джулия Монако/Twitter

Една млада жена преживя три атентата в Европа само за три месеца и остана невредима.

26-годишната австралийка Джулия Монако е блокирана в метрото в Лондон през юни, когато трима мъже с ножове нападнаха минувачи на близкия Лондонски мост. Когато същия месец полицай е нападнат край парижката катедрала "Нотр дам", тя е в храма. За трети път се сблъсква в терора в Барселона, преди дни. Джулия пазарува с приятели в магазин на същата улица, където белият ван се вряза в пешеходци, уби 13 и рани над 100 от тях.

"Не видяхме самия автомобил, но видяхме тълпата, полицията и хора, които очевидно току-що бяха видели нещо ужасно. Изведнъж се оказахме заключени в магазина, хората започнаха да се изнервят", разказва австралийката, цитирана от "Индипендънт".

"В следващите секунди хукнахме към най-задната част на магазина, за да спасим живота си. Казаха ни да легнем на пода далеч от прозорците. Навън имаше около 200 души. Изведнъж всички започнаха да пищят, всички се обръщаха в една и съща посока."

В същото време, казва тя, не искам да си отида у дома. Искам да остана тук, да не оставям тези хора, които и да са, да победят.

Джулия обича да пътува. Казва, че терорът няма да я откаже от пътешествията.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови