Жена събирала пари за мним фонд след трагедията в Нютаун

Вероника Шербанова 28 декември 2012 в 11:53 1617 1

САЩ в четиридневен траур в памет на жертвите от Нютаун. Снимка: БГНЕС
САЩ в четиридневен траур в памет на жертвите от Нютаун. Снимка: БГНЕС

37-годишна жена събирала с измама пари във Facebook, като се представяла за роднина на едно от децата, загинали при стрелбата в началното училище в американския град Нютаун, съобщи Би Би Си.

Нюйоркчанката Ноел Алба беше задържана от служители на ФБР. Чрез социалната мрежа и с обаждания и съобщения тя е събирала пари за несъществуващ фонд за погребенията на жертвите на 20-годишния Адам Ланза.

Алба започнала събирането на пари ден след трагедията в Нютаун, като се представяла за леля на едно от застреляните деца. Тя подканвала желаещите да дарят пари по сметка, която била контролирана от нея.

37-годишната жена твърдяла пред един от донорите, че е отишла да разпознае тялото на племенника си в началното училище в Нютаун. В действителност обаче нито един роднина не е помолен да дойде в училището. Разпознаването е направено по снимки.

Измамата на Алба продължила само три дни. Органите на реда засега не съобщават колко хора са дарили пари за мнимия фонд.

Жената е освободена под гаранция от 50 000 долара. Тя твърди, че акаунтите й са били използвани без нейно знание.

Ако бъде призната за виновна, Алба може да получи 5 години затвор и глоба в размер на 250 000 долара.

В средата на декември 20-годишният Адам Ланза застреля 20 деца и шестима възрастни в началното училище Нютаун, щата Кънектикът, и се самоуби. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!