Жертвите на масовия убиец в Нютаун - момичета на 6 г.

Последна промяна на 16 декември 2012 в 10:49 1791 2

Източник: Google Earth
Източник: Google Earth

Момичета на 6 години са повечето от жертвите на масовото убийство в американския град Нютаун, щата Кънектикът.

Имената на всички 20 загинали в стрелбата в началното училище вече са известни и бяха публикувани в медиите.

По-голямата част от тях са родени през 2006 година, някои - през 2005-а. Загинали са и шестима възрастни, всичките жени.

Властите съобщават, че 20-годишният убиец Адам Ланза използвал винтовка, а всички жертви са простреляни по няколко пъти. След като стрелял по децата и персонала на училището, Адам Ланза се самоубил.

Единствената жертва, оцеляла след раните си, е жена, която работела в учебното заведение.

Засега не се съобщава мотивът на престъплението, макар полицията да твърди, че има добра представа за причината. Знае се също, че стрелецът не е бил допуснат доброволно в сградата, а насилствено си е проправил път.

Преди да тръгне към училището, Адам Ланза застрелял и своята майка. Според неофициално потвърдена информация оръжието е било регистрирано на нейно име. Според други твърдения майката е бивша служителка на същото начално училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2012 в 19:50

И в България има много отчаяни хора с лощи навици и травмирани семейства. Разликата е, че като му кипне на човек, няма пушки наоколо, и най-много да заколи 1-2ма с кухненския нож. Предимно битово. След което полицията идва и онстранява.

Честито на всички pro-gun в Америка - заради криворазбраните им "права" става таз работа.

Всъщност, дори да допуснем, че не съм прав, и "хората убиват", а не пушките, все пак има разлика между ловната пушка на тате (примерно малко градче в Канада, всяко 2-ро домакинство има), и автоматични малки оръжия, които могат да убиват на килограм.

А социалната система в Канада някак си предотвратява злоупотребата с огнестрелно оръжие, въпреки че има достъп. Това отделна тема - какво изнервя хората, какво ги прави отчаяни, какво ги побърква дълго време, докато станат "пълни изроди"...

16.12 2012 в 15:04

В САЩ такива неща периодично си стават... Жалко за жертвите.