Зеленски: Войната се завръща на територията на Русия. При символичния си център

OFFNews 30 юли 2023 в 17:35 3930 2

Снимка Офис на президента на Украйна

В неделя Володимир Зеленски участва в конгреса на местните власти в Ивано-Франковск в Западна Украйна.

Руските военни претърпяха банкрут на бойното поле, а войната идва на територията на Руската федерация при символичните си центрове. Това заяви в обръщението си в 522-ия ден на войната в Украйна президентът Володимир Зеленски.

„Руската агресия се провали на бойното поле. Днес е 522-ият ден началото на така наречената „специална военна операция“, която руското ръководство очакваше да продължи седмица-две. Украйна става все по-силна. Постепенно войната се връща на територията на Русия – при своите символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес“, каза още Зеленски, коментирайки подготовката на украинската енергетика за зимата.

Зеленски беше в неделя в Ивано-Франковск в Западна Украйна, където участва в работата на Конгреса на местните и регионалните власти. Пред делегатите той коментира, че руснаците ще се опитат да продължат атаките срещу украинската енергйна система. 

"Длъжни сме да осъзнаваме, че руските терористи ще се опитат да продължат атаките срещу украинската енергетика, против нормалния живот на хората, но нашата несъкрушимост трябва за победи", подчерта Зеленски.

По думите му сега е времето за подготовка за новия зимен сезон както на държавно ниво, така и на нивото на областите и общините.

Изявлението на Зеленски за пристигането на войната на руска територия идват часове след като дронове атакуваха Москва в нощта срещу 30 юли и нанесоха щети по офис сгради в Москва Сити и убиха един човек. Министерството на отбраната на Руската федерация твърди , че въоръжените сили на Украйна са изстреляли три дрона срещу Москва: единият е бил свален от ПВО, а други два заглушени от системата за радиоелектронна бомба, което е причинило, от своя страна, падането им върху територията на комплекса Москва Сити. В комплекса се намират, в частност, административни помещения на няколко руски министерства.

В прикарпатския район украинският президент се срещна с намиращи се там на лечение бойци от ВСУ и с медицинския персонал на лечебните заведения, в които се лекуват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

31.07 2023 в 11:45

Уважаеми Bad Horse,

не ми се вярва Путлер да не е жив, а да е заместен от двойници, щото наскоро се среща със сенилния дингил Лукашенко и се държа много арогантно!?

12407

1

Bad Horse

30.07 2023 в 19:39

Последните няколко седмици показват че Русия вече няма пилот, а е в свободен полет. Действат от ден за ден, без да мислят напред.
1. Излизането от зърнената сделка и бомбардирането на пристанищата е безумно, само им вреди. Африканците вдигнаха врява вече. Черно Море ще се милитаризира, което значи край за флота им, колкото е останал.
2. Вагнер дрънка оръжие на границата на Полша - ЗАЩО? Каква е ползата за Русия? Зелените човечета ще бъдат смазани, ще се надървят още повече балтийците, поляците и чехите и може да вкарат цялото НАТО във войната.
3. Мадведев и другите празноглавци по телевизиите дрънкат ядрени заплахи постояно, което имунизира Запада. И това оръжие губят - заплахата от ядрен удар.
4. Арестуват генерали, които войските уважават. ВДВ е почти в бунт, примерно.
Въобще, влака е без машинист, кара по инерция, пътниците почнаха да забелязват... Путин си живее в някакъв свой свят и си няма идея какво се случва. Ако е жив въобще, а не заместен от двойници.
 
X

Да помогнем на украинските деца!