Зеленски санкционира 185 компании и лица, подкрепящи Москва. Настоява Русия да не участва в Олимпийските игри през 2024 г.

OFFNews 29 януари 2023 в 07:57 2869 7

Снимка Фейсук/Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски задейства санкции срещу 182 компании и три физически лица, които подкрепят войната на Русия срещу Украйна с напомнянвто, че това се случва в 12-ия месец от началото на войната, предаде ДПА.

Компаниите и бизнесмените, които извършват железопътен превоз на персонал и военно оборудване в полза на "държавата агресор", ще бъдат наказани, заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение. Иззетите активи ще бъдат използвани в полза на националните отбранителни усилия.

В списъка са и беларуски компании, които помагат на Русия с доставки.

Зеленски каза още, че Украйна преговаря с други страни също да блокират активите на компаниите и благодари "на всички онези, които помагат за засилване на санкциите срещу Русия" и на разследващите, които разкриват и преследват избягването от страна на Русия на наказателните мерки.

Зеленски повтори искането си Русия да бъде изключена от Олимпийските игри в Париж следващата година. Той е писал до президентите на водещите международни спортни федерации да се ангажират с това в момент, когато Международният олимпийски комитет обмисля да върне достъпа на руските атлети до световния спорт.

В град Константиновка в Донецкия регион руски ракетни атаки срещу жилищни сгради отнеха живота на трима души и раниха 14 други в събота, заяви Зеленски. Визирайки перспективите за военна помощ от Запада, президентът подчерта, че Украйна спешно се нуждае от ракети с голям обсег, за да отблъсне подобни атаки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

29.01 2023 в 21:54

Абе, някой май е хакнал Еврото ;)

22547

4

dolivo

29.01 2023 в 11:22

ей, троляци, международната общност е това, общност

Руския сатрап никога не е разбирал как функционират общности, освен по силовашки начин

Извиване на ръце, бащица, мафиот тартор, само това са архитипажа на руското "участие" в общност

Ще бъдат изключени, и вече са, от почти всичко

-970

2

Спорта е уж е извън политиката, какво помага на Осрайна забраната на спортисти да участват в олимпиади или артисти?!? С всяко действие Запада подтвърждава колко е бил прав Путин в действията си, това не е борба с режима, а борба с цял един народ. Той просто ги изпревари.