Зеленски предупреди за ядрен удар от Русия

OFFNews 16 април 2022 в 15:29 6119 2

Снимка Фейсбук/Володимир Зеленски

Светът трябва да бъде подготвен за възможността Русия да нанесе ядрен удар срещу Украйна, каза президентът Володимир Зеленски в интервю за Си Ен Ен. Той бе попитан дали се тревожи от последните коментари на директора на ЦРУ, който каза в четвъртък, че Русия може да използва тактически ядрени оръжия в своята инвазия.

„Не само аз, целият свят, всички страни трябва да се притесняват, защото това може да е истината”, каза Зеленски. „Трябва да мислим, че не се страхуваме, да не се страхуваме, а да бъдем готови”, предава БГНЕС. „Но това не е въпрос за Украйна, не само за Украйна, но и за целия свят”, допълни Зеленски.

Зеленски беше попитан и за потъването на ценния руски военен кораб „Москва”.

В поредното си обръщение към нацията той обяви, че е трудно да се предвиди колко дълго ще продължи войната с Русия.

„Разбира се, чувам и различни прогнози. Имам много повече информация от някои медии за намеренията и възможностите на руската армия. За потенциала на руската икономика. За емоционалното състояние на обществото в Русия”, каза Зеленски.

По думите му два фактора ще определят продължителността на войната в Украйна:

„Успехът на нашите военни на бойното поле е наистина значителен. Исторически. Но все още не е достатъчен, за да изчистим земята си от окупаторите. Ще ги бием повече”.

„Санкциите срещу Русия са много големи. Икономически болезнени. Но все още не са достатъчни, за да остане руската военна машина без средства. Те трябва да са по-силни, по-разрушителни”, поясни Зеленски и допълни - „Колкото повече и по-скоро получим всички оръжия, които сме поискали, толкова по-силна ще бъде нашата позиция и толкова по-скоро ще дойде мирът”.

Володимир Зеленски отчете днес, че между 2500 и 3000 украински войници са загинали от началото на войната в Украйна, а около 10 хиляди са ранени в сраженията срещу руската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

4

emil01

20.04 2022 в 14:23

Русия многократно вече каза, че не смята да използва такова оръжие в Украйна. Само че украинците само това повтарят. Което навежда на мисълта, че е възможно да обмислят (не дай Боже) сами да взривят ядрена бомба и да обвинят Русия.

10212

2

Човека

16.04 2022 в 15:59

На кремълските сатрапи просто нищо друго няма да им остане. Да потопят света в хаос заради собстеното си унижение.