Зеленски пред NBC: На един наш загинал, Русия губи петима, но са 10 пъти повече

Това не е наша война. Това е война на Путин срещу цивилизования свят, категоричен е президентът на Украйна

OFFNews 29 юни 2022 в 13:39 5054 2

Зеленски

Снимка БТА Архив

Това не е просто война между Русия и Украйна, това е война между целия цивилизован свят и Руската федерация, нейното военно и политическо ръководство, нейната армия. Не можем да се справим сами и слава Богу, имаме помощ, каза Зеленски.

Всекидневните бойни действия нанасят тежки загуби, включително на Русия, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви това в интервю за американския телевизионен канал NBC.

Той подчерта, че военното и политическото ръководство на Руската федерация е започнало война не само с Украйна, но и с целия демократичен свят, така че ако Украйна бъде победена, всички държави, които декларират демократични ценности, ще загубят.

"Там, където ние губим един човек, Русия губи петима. Когато ние губим един танк, те губят пет. Да, ние се борим. Но трябва да сме честни и да кажем, че ни е наистина трудно. Защото на един наш танк се падат десет техни, а на един наш изтребител - десет техни. Без значение колко сме силни, но те са десет пъти повече. Трудно ни е, но се справяме", каза той.

Президентът допълни, че в някои райони украинските отбранителни сили изтласкват врага, а от други са принудени да отстъпят поради численото превъзходство на противника.

"Един на един с Русия е трудно за нас. И вероятно няма да успеем, затова подкрепата на Европа и САЩ е много важна... Всички трябва да разберат, че това не е нашата война. Това не е просто война между Русия и Украйна, това е война между целия цивилизован свят и Руската федерация, нейното военно и политическо ръководство, нейната армия. Не можем да се справим сами и слава Богу, имаме помощ", каза Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

30.06 2022 в 20:19

Роко:

За 80 дни 25 километра напредък за Орките.

Найс , а ?

Я ми сметни за колко дни при това темпо ще стигнат Берлин ?

Слушам внимателно ....
 
X

Да помогнем на украинските деца!