Зеленски осъди ''предателството'' на депутат от неговата партия, забелязан на почивка в Малдивите

Юрий Аристов е депутат от президентската партия ''Слуга на народа''

OFFNews 26 юли 2023 в 08:29 7196 3

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди "предателството" на депутат, забелязан неотдавна на почивка в луксозен хотел на Малдивите, предаде Франс прес.

48-годишният депутат Юрий Аристов от президентската партия "Слуга на народа" в средата на месеца е бил видян в петзвезден хотел на Малдивите. В снощното си традиционно видеообръщение Зеленски заяви, че появата на острови и курорти по време на война е "предателство към принципите на държавата".

"Всяко вътрешно предателство, всеки „плаж“ или лично обогатяване вместо защита на интересите на Украйна ще предизвика най-малкото гняв. Трябва да работите в Украйна и за интересите на украинския народ", заяви той.

Председателят на парламентарната група на "Слуга на народа" Давид Арахамия заяви вчера, че е поискал "незабавното отстраняване" на Аристов от парламентарната група. "Изисках всички документи за командировките и цялата информация ще бъде проверена", каза Арахамия.

Междувременно председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук обяви, че е получил писмо с оставката на Аристов, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по националната сигурност, отбраната и разузнаването, чиято роля е изключително стратегическа.

"Това ще бъде оценено по време на следващата парламентарна сесия", подчерта Стефанчук. Според украинските закони депутат може да бъде отстранен от поста след гласуване в пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

27.07 2023 в 13:57

Звучи толкова приказно, че чак ми се струва, че не е истина, а сън някакъв...

318

2

Valioka

27.07 2023 в 00:30

В путландия може, нормално е... Но в Украйна не бива, защото ежедневно умират цивилни. Съжалявам, но абсолютно подкрепям рестрикциите против такива галоши...

345

1

Джендо Джедев

26.07 2023 в 11:11

А в Путландия по време на война няма проблеми велможите да имат имения в "гнилия Запад". Oh, wait, те вече ги нямат. Пък и то нали не е война, а специална военна оСерация... ;)