Зеленски към руските войници: Не идвайте да се биете в Украйна, хиляди ще бъдат убити

OFFNews 01 май 2022 в 07:15 6897 1

Не идвайте да се биете в Украйна, защото хиляди от вас ще бъдат убити и ранени. 

Това призова украинският президент Володимир Зеленски, като се обърна към руските войници в редовното си нощно обръщение, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че дори техните генерали очакват десетки хиляди от тях да умрат, предаде Асошиейтед прес.

Зеленски каза, че Русия набира нови войници "със слаба мотивация и малко боен опит" за бойните подразделения, които са понесли тежки загуби от началото на войната, така че те да бъдат хвърлени обратно в битката. Зеленски заяви, че руските командири много добре разбират, че хиляди войници ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици.

"Руските командири лъжат войниците си, когато им казват, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, ако откажат да се бият, и не им казват, например, че руската армия подготвя допълнителни хладилни камиони за съхраняване на телата. Не им казват за новите загуби, които генералите очакват", каза още Зеленски, допълва БТА. "Всеки руски войник все още може да спаси собствения си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

1

Merc

01.05 2022 в 17:11

Демилитаризацията на PaZZея продължава успешно.

https://faktor.bg/bg/articles/raniha-tezhko-pri-izyum-nachalnika-na-genshtaba-na-vaorazhenite-sili-na-rf