Зеленски: 80 хиляди души са се върнали в Украйна, за да защитават страната

Йорданка Веселинова 01 март 2022 в 22:33 4624 3

Снимка Сухопутні війська ЗС України

Над 80 хиляди души са се върнали в Украйна, за да защитават страната си от началото на войната досега, съобщи президентът Володимир Зеленски в "Телеграм".

По данни на Държавната гранична служба по-голямата част от завърналите се украинци са мъже.

В редовните си видеообръщения към нацията президентът нееднократно призова всички украинци да се включат в съпротивата. Зеленски на няколко пъти отправи и апел към сънародниците си зад граница.

Вчера Украйна въведе и облекчен визов режим за чужденците, които искат да се включат в армията на страната и да се бият срещу руските войски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

3

Bace7

02.03 2022 в 06:37

Единственото, което може да се потвърди със сигурност, че Украйна са я напуснали между 500-700х човека, предимно жени, деца и старци. Мъжете с 2-ро гражданство са ги пуснали навън, другите подлежат на военна мобилизация и в мнозинството си са се изпокрили по вили, махали, паланки из трънаците, за да не ги намерят. Особено това важи за младежите, които родителите крият при баби, лели, роднини.

2994

1

Гражданин

01.03 2022 в 23:50

Случващото се сега в Украйна много напомня ентусиазма у нас след Съединението и героизмът ни през Сръбско-българската война. Тогава също никой не вярвал, че армия с двама полковници ще победи. И тогава от цяла Европа са се прибрали българските студенти, за да се бият за Отечеството си.

 
X

Да помогнем на украинските деца!