Заснето от украински дрон видео дава представа за тежките руски загуби при Авдеевка

OFFNews 18 декември 2023 в 11:54 12536 4

заснето с дрон

Снимка АП

Снимката на бойното поле, направена от украински дрон.

В момент когато руските сили се опитват да превземат Авдеевка, Асошиейтед прес получи заснето от въздуха видео, даващо представа за тежките им загуби на бойното поле там.

Украински отряд за изстрелване на дронове близо до село Степове, северно от Авдеевка, където са се водили едни от най-ожесточените боеве, е заснел видеото този месец. То представя апокалиптична картина. На кадрите се виждат разпръснати по земята тела на близо 150 предимно руски войници, на фона на редици от дървета, зад които те са се криели. Самите дървета са обгорени. Полето в съседство е надупчено от артилерийски снаряди и гранати, хвърляни от дронове. Според украинското звено, заснело видеото, сред убитите може да има и украински войници.

Украинският отряд твърди, че видеото е заснето на 6 декември в близост до село Степове и че труповете на убитите войници може да са там от седмици.

Руските сили започнаха офанзива срещу Авдеевка през октомври. Макар да постигнаха някои успехи на това направление, по думите на западни анализатори те са дали хиляди жертви, посочва АП, цитирана от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

19.12 2023 в 08:29

ще се напълни с наемни убийци и цените ще паднат

преди чеченци викаха, за мокри поръчки, сега ще са украинци или руснаци с опит. според както завърши войната.

тук сичкото го произвежда Путин

12078

3

edin slep

18.12 2023 в 14:14

В един украински ютуб канал журналистите редовно са на различни места по фронта. В един епизод интервюиращото момиче повръщаше от миризмата и вида на разлагащите се трупове (руски). Войниците си казаха, че редовно им се налага да стъпват в трупове, черва, ръце, крака в окопите - както на свои, така и на противника. Когато мина или снаряд улучи човек, от него не остава и нещо за погребение.

Като дете познавах ветерани от войната, тогава не го осъзнавах, но сега ми е ясно, че хората имаха сериозни психически травми от преживяното.

Свърши ли войната и двете страни ще имат много сериозни проблеми с ветераните, а те ще са стотици хиляди и от двете страни, хора минали през ада, хора които трудно се плашат. Украйна ще е в ЕС, което значи свободно движение на хора. Спомням си какво бе след войните от Югославия, смятайте че в следващите 20 години ще има проблеми след войната в Украйна.

345

2

Джендо Джедев

18.12 2023 в 13:13

Съвременно водене на военни действия... по руски! :D

1905

1

Nichevbu

18.12 2023 в 12:06

Пука му на Путин, колко тела ще хвърли.
Докато не се чатнат, като нация , че не върят на добре нещата ...

 
X

Да помогнем на украинските деца!