Започва лотарията Зелена карта за 2024 г.

OFFNews 05 октомври 2022 в 09:38 11407 5

Ню Йорк

Снимка Pixabay

Ню Йорк

Държавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) - т.нар. зелена карта, за 2024 г.

Всяка година програмата предвижда до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с нисък процент на имиграция в САЩ. Участниците в програмата трябва да отговарят на конкретни изисквания, а визите се издават на изтеглените на случаен принцип измежду всички участници.

Кандидатите могат да подават заявки за участие в програмата DV-2024 по електронен път на адрес dvprogram.state.gov от 19:00 ч. българско време в сряда на 5 октомври 2022 г. до 19:00 ч. българско време във вторник на 8 ноември 2022 г. Няма да се приемат заявки, които са подадени по-късно от регистрационния период или по пощата. Няма такса за регистрация в програмата, поясняват от посолството на САЩ у нас.

Важно е кандидатите да запомнят, че законът допуска само една заявка на човек по време на регистрационния период и ако някой участник подаде няколко заявки, всички негови заявки ще станат невалидни. Всички участници трябва да се регистрират със скорошна снимка, направена през последните шест месеца. Ако някой прикачи стара снимка, включително тази, с която е участвал в предишно издание на програмата DV, няма да има право на виза по тази програма.

Няма гаранция, че изтеглените на случаен принцип от програмата ще получат виза. Това, че някой е изтеглен, означава, че той има право да кандидатства за виза по програмата. Ако поредният номер на участника е под лимита от номера, които могат да бъдат обработвани, то той може да получи възможност да кандидатства и евентуално да получи виза по тази програма.

Тъй като е възможно някои от първите 55 000 изтеглени да не отговарят на условията за виза или да не продължат с участието си в програмата, ще бъдат изтеглени повече от 55 000 заявки за участие. Това също означава, че няма да има достатъчен брой визи за всички, които са били изтеглени първоначално. След като всичките 55 000 визи бъдат издадени, програмата ще приключи. Възможно е визовите номера да бъдат изчерпани преди септември 2024.

Изключително важно е участниците да запазят уникалния номер за потвърждение на регистрацията си в програмата DV поне до 30 септември 2024 г., акцентират от посолството.

Държавният департамент никога не уведомява участниците в програмата, че те са сред изтеглените, по телефона, по пощата или по електронната поща. От 6 май 2023 г. участниците в програмата DV-2024 ще могат да въведат уникалния номер за потвърждение на регистрацията си в полето Entrant Status Check на уебсайта на програмата https://dvprogram.state.gov/, за да проверят онлайн дали са изтеглени. Онлайн функцията Entrant Status Check ще уведоми изтеглените участници как те и членовете на семействата им, които отговарят на изискванията, да кандидатстват за виза. Освен това, Държавният департамент ще потвърждава датите за насрочените интервюта чрез функцията Entrant Status Check. Всички писма, имейли или телефонни обаждания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата, са измамни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

5

IvoIvo

05.10 2022 в 13:17

Човек като се замисли е доста навреме....

2550

4

alfakentavur

05.10 2022 в 12:55

Глупостите на рашистката пропаганда.
Десетки милиони са емигрирали в САЩ. Сигурно цялата държава е градини и ресторанти, защото "миячи на чинии" и "градинари" според пернишкото кремълко мекере сигурно се падат по 5 на вече устроил се там жител :D

-5489

3

Няма лотария за Руский мир, защото вече си имат достатъчно градинари и миячи на чинии.

345

2

Джендо Джедев

05.10 2022 в 10:28

Алфа,

То може и да има, ама там картата е кафява. По ред причини. :D

2550

1

alfakentavur

05.10 2022 в 10:20

Не! Каква е тази лотария на "краварите" и "гнилия Запад"! Защо няма Лотария Зелена карта за "Русский Мир"?????