Записи показаха как Янукович изнася ценности от резиденцията си (видео)

OFFNews 13 март 2014 в 15:10 6166 8

Янукович изнася ценности от резиденцията си

Записи от охранителни камери показаха как бившия украински президент Виктор Янукович изнася ценности от резиденцията си Межигорие, преди да избяга в Русия, съобщо ЛИГА.Новости.

На записите се вижда как служители в резиденцията изнасят икони, вази и други антикварни предмети, както и мечове, кинжали и огнестрелно оръжие. Самият Янукович пък контролира изнасянето на ценни предмети от резиденцията.

Запис от камера 8:

Запис от камера 6:

Според записите от охранителните камери изнасянето на предмети от резиденцията е започнало на 19 февруари, когато напрежението на Майдана достигна своя връх, а властта и опозицията се опитваха да постигнат споразумение. Изнасянето на ценни вещи е приключило около 4 часа сутринта на 22 февруари.

Запис от камера 3:

Запис от камера 7: 

Запис от камера 5:

Запис от камера 2:

Малко по-късно стана ясно, че Янукович и охраната му са напуснали резиденцията и демонстранти отпътуваха за Межигорие, за да разгледат резиденцията.

При пристигането си те обявиха, че в реката са открили документи, които някой се е опитал да унищожи при бягството на Янукович. Водолази успяха да извадят около 200 папки с документи, които група журналисти и доброволци се заеха да изсушат и да класифицират.

След това документите ще бъдат качвани в създадения от тях сайт YanukovychLeaks.org. На сайта ще бъдат публикувани и разследвания, проведени по намерените документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови