Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Заложническа драма в Москва: Ученик плени над 20 деца, уби учител и полицай (обновена)

Вероника Шербанова 03 февруари 2014 в 11:03 7225 16

Снимка РИА Новости

Ученик хвана за заложници 20 ученици в 263-то училище в Москва

Въоръжен ученик е хванал за заложници повече от 20 деца в училище в Москва, съобщи РИА Новости. Ученикът е убил двама души - полицай и учител.

Трагедията се разигра в 263-то училище в Москва, а извършителят беше разпознат като десетокласника Сергей Гордеев. По-рано беше съобщено, че нападателят е баща на ученик от училището.

Въоръженият ученик е влязъл в училището, въпреки намесата на охраната в училището. Ученикът е бил въоръжен с малокалибрена пушка и ловна пушка, регистрирани на името на баща му. 

След това Гордеев влязъл в една от класните стаи, където преминавал урок по география. В класната стая се намирали повече от 20 ученици и един учител.

Охранителите са успели да натиснат паник бутона и на мястото са пристигнали екипи на полицията.

След половин час станало ясно, че всички учители и ученици в училището са успели да напуснат сградат, като нито един не е пострадал.

След пристигането на полицията, Сергей Гордеев открил стрелба през прозореца на класната стая. Десетокласникът стрелял най-малко 11 пъти и убил двама души - един от полицаите и 30-годишния учител по география Андрей Кирилов, а един полицай бил ранен. Учителят по география бил застрелян веднъж в стомаха и веднъж в главата.

Раненият полицай е откаран в болница в тежко състояние.

Гордеев беше задържан от полицията. Предявени са му обвинения за хващане на заложници, за убийство и за посягане на живота на сътрудник на органите на реда.

Според разследващите най-вероятната причина за случилото се е, че Сергей Гордеев бил недоволен от това, че учителят по география му пишел ниски оценки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!