Загиналите след труса в Италия вече са поне 120

ОFFNews 24 август 2016 в 20:26 6278 0

Снимка АФП

Паднала сграда след земетресението.

До момента жертвите на земетресението от ранните часове на сутринта в Италия вече са 120, съобщи Матео Ренци.

Акциите по спасяване продължават, изпод останките се чуват викове на хора, очаква се да бъдат намерени още трупове. Не се знае и колко са ранените, предаде кореспондентът на БНР на място

Трусът от 6-а степен по Рихтер удари за 142 секунди вододела между областите Лацио Марке и Умбрия в сърцевината на Апенините или в т. нар. "планини на Риети". Последваха още силни трусове. 

Мястото е туристически район и не е гъсто населено, много хора имат вили там. Свлачища са прекъснали пътищата между много села и градчета. Някои села са напълно унищожени или необитаеми.

200 военни и 800 спасители с кучета издирват хора сред останките.

Гражданска защита прави палаткови лагери за по 250 души край най-разрушените селища Аматриче, Акумоли, Аркуата дел Тронто и Пескара дел Тронто, допълва БНР. 

От Европейския съюз съобщиха, че ще помогнат на Италия. Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия също ще се притече на помощ. Съболезнования за жертвите и разрушенията, причинени от земетресението, поднесоха в адреси до италианските си колеги президента Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови