Земетресение в Италия, има загинали (видео и снимки)

OFFNews 24 август 2016 в 07:06 37209 2

Силно земетресение разтърси планински район в Централна Италия рано тази сутрин, има пострадали хора и срутени сгради. Съобщава се поне 14 загинали, пише RT. 

Според Геофизичния институт на САЩ земетресението е било с магнитуд 6,2, а епицентърът му е бил в град Норча, област Умбрия, на около 100 км североизточно от Рим. "Има данни за пострадали и за срутвания", заяви началникът на агенцията за гражданска защита Фабрицио Курчо пред телевизия Райнюз24, цитирана от бТВ. 

Той допълни, че трусът е сравним с този от 6 април 2009 г. в град Акуила, при който загинаха над 300 души, но вероятно няма да се окаже толкова смъртоносен, тъй като епицентърът му е в по-слабо населена зона. 

Земетресението е било усетено в столицата и в цяла централна Италия и е било последвано от няколко вторични труса.

Кметът на град Аматриче в област Умбрия каза, че има затрупани хора под отломките на срутени сгради и че половината град е в руини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12214

2

Човек

25.08 2016 в 12:23

Тъкмо коментирах в предна новина състоянието на сградите в Италия и сега видях снимката по-горе. Ясно се вижда как старата сграда (каменен зид на стотици години) е надстроена (тухлена стена - горния ляв ъгъл)