Заев: Доброволно ли е напуснал Груевски Македония, или е бил отвлечен

OFFNews 16 ноември 2018 в 15:14 1923 0

Публично поставям въпроса дали Груевски е напуснал доброволно Македония, преди да бъде потвърдена присъдата му затвор, или може би е бил отвлечен. Това заяви македонският премиер Зоран Заев по повод бягството на бившия премиер Никола Груевски, преди да влезе в затвора за 2 години. 

Едно е ясно, че Никола Груевски е избягал с дипломатическа кола на Унгария. Започнало е двойно разследване, което трябва да установи как е избягал. Щом завърши разследването, МВР ще съобщи всички подробности, каза Заев, цитиран от агенция МИА и БТА.

Знаем, че Груевски е в Будапеща и тук няма дилеми. Очакваме да бъде екстрадиран и тук да изтърпи присъдата си затвор, допълни той.

Уверявам гражданите, че ще направим всичко, което е от нашите компетенции Груевски да бъде екстрадиран и да изтърпи наказанието си в Македония. Няма да спрем, докато това не стане, подчерта Заев.

Той каза още, че ЕС ще бъде информиран за разследването и Македония очаква сътрудничество от страните членки и преди всичко спазване на международното право.

Според Заев с бягството си в Унгария Груевски е признал вината си за делата, по които е обвинен и осъден.

Вчера стана ясно, че Груевски е избягал за Унгария през Албания и Черна гора с дипломатически автомобил на унгарското посолство в Тирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!