Задържан е 27-годишен мъж за нападенията с нож в Бирмингам

OFFNews 07 септември 2020 в 11:44 2554 0

Снимка архив

Британската полиция задържа 27-годишен мъж, който се предполага, че е извършил нападенията с нож в нощта на събота срещу неделя в Бирмингам, предава Франс прес. Тогава един човек загина, а седем бяха ранени, като двама от тях бяха в тежко състояние.

Вчера вечерта полицията излъчи кадри на заподозрения нападател от наблюдателни камери, като след това органите на реда са получили множество сигнали. Рано тази сутрин, при проверка на един от тях в квартала Сели Оук, е арестуван и заподозрения.

"В 4 ч. сутринта задържахме мъж, който е заподозрян в убийство и седем опита за убийство при редица нападения с нож в Бирмингам", съобщи полицията на графство Уест Мидландс.

Според властите засега няма данни нападението да е терористичен акт, нито пък да е провокирано от конфликт между престъпни групи или пък да е нападение от омраза. Според полицията жертвите са били нападани случайно.

В ранните часове на неделя беше убит 23-годишен мъж, 19-годишен мъж и 32-годишна жена бяха тежко ранени. Другите пострадали са на възраст между 23 и 33 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!