Задържаха Саакашвили, той обяви безсрочна гладна стачка в ареста

OFFNews 09 декември 2017 в 08:29 3323 3

Снимка Архив

Бившият президент на Грузия и настоящ украински опозиционер Михаил Саакашвили, който преди дни бе спасен от полицейски арест след намеса на свои привърженици, е арестуван. 

Това съобщи генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко, цитиран от световните агенции. Специални части са задържали 49-годишния политик, бивш губернатор на Одеска област, който бе съюзник на президента Петро Порошенко, но в последствие се обърна срещу него.

Саакашвили е преследван заради подкрепа за престъпна организация, наред с други обвинения, включително, че е получил пари от живеещия в изгнание в Русия бивш украински президент Виктор Янукович, за да организира държавен преврат. Ако бъде признат за виновен, го грози присъда от до пет години затвор, информира БТА. 

Саакашвили е обявил безсрочна гладна стачка в ареста, съобщи неговият адвокат Руслан Чернолуцкий, цитиран от РИА Новости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

10.12 2017 в 04:43

Да, на героите от комиксите, всичко им идва по командата на художника. Даже финансирането от Москва, с фактури от Вашингтон. Колкото да се избие ддс-то, де.

21061

2

рамбо

09.12 2017 в 10:27

Ще му пратят хамбургерчета от Макдоналдс и кола от посолството и ще му дойде апетита, няма страшно
 
X

Подкастът на OFFNews