Задържаха младеж, подготвял масово убийство в Русия

OFFNews 27 октомври 2019 в 15:53 2735 0

Федералната служба за сигурност на Русия е задържала 18-годишен младеж от аграрния колеж в Подмосковието, който е подготвял масово убийство, предаде Лента.ру.

По предварителна информация колежанинът е планирал да извърши разстрел на много хора на 29 октомври. За престъплението задържаният се е подготвял от една година. Пример за подражание му е бил "керченският стрелец" Владислав Росляков. 

Според разследващите Борис Б. не е имал намерение да стреля хаотично по хората, а само по онези, които са "тормозели и биели в общежитието". Преподавател на студента забелязал странно държание у него и докладвал на директора на колежа, но не били предприети никакви мерки срещу задържания.

Състуденти на Борис Б. няколко пъти молели младежът да бъде изключен, като причината за молбите им била, че по време на лекции гледал видео материали на наказания, извършвани от бойци на "Ислямска държава". Заради засиления си интерес към джихадистите Борис получил прякора „терориста”. Често разказвал, че един ден ще „организира клане” по време на занятия.

При обиска на общежитието му разследващите открили пистолет "Макаров", оръжия за самоотбрана и взривно вещество. Студентът е задържан за два месеца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови