За 9 май в Москва ще има салюти и авиация, а големият парад ще е друг път

OFFNews 28 април 2020 в 22:02 4499 1

Снимка Снимка Пресслужба - Кремъл

В обръщение към сънародниците си президентът на Русия Владимир Путин обяви днес, че на предстоящия Ден на победата на 9 май ще има авиационен парад и празнични салюти в градовете из страната, предаде ТАСС.

Той отбеляза, че отдаването на почит към героите от Втората световна война тази година ще бъде по този начин заради "изискванията за безопасност и режима на самоизолация". Той обеща, че празнуването на 75-годишнината от победата над нацистка Германия с голям парад и шествие на т. нар. Безсмъртен полк на Червения площад ще се състои, когато отмине заплахата от заразата. Тази година парадът трябваше да е един от най-грандиозните в руската история.

Руският президент упрекна в егоизъм онези, които не спазват ограничителните мерки. "Всички забрани, дори и оправданите, които нарушават (обичайния начин на живот), разбира се, дразнят, даже озлобяват. Трудно е обаче да се съгласим, когато това раздразнение се излива в пренебрежение към околните, в самовлюбеност, в гръмки думи за накърняване на личната свобода и конституционните права", каза Путин в обръщение към населението на Русия.

Той поднесе съболезнования на семействата на всички починали от коронавируса в страната.

По дани от тази сутрин в Русия има 93 558 регистрирани случая на заразяване с новия коронавирус и 867 починали. С днешните 6 411 заразени за един ден Русия се нарежда на второ място след САЩ по заразени за ден и на 8-мо в света по общ брой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Стик

29.04 2020 в 11:17

Руснаците празнуват „День Победы“ – „праздник победы Красной Армии и советского народа над нацистской Германией в Великой Отечественной войне 22.06.1941 - 09.05.1945 г.“ Отечествена война в Русия наричат своята си част от Втората световна война. След като Националсоциалистическа Германия напада Полша на 01.09.1939 г., Великобритания и Франция обявяват война на Хитлер на 03.09.1939 г., а Канада – на 10.09.1939 г. Но Русия не обявява война на Германия. И не само не й обявява война, ами и тя окупира половината Полша. Даже, след като я окупира, взема, че прави общ военен парад с германците на 22.09.1939 г. в гр. Брест. В парада вземат участие моторизиран корпус на Вермахта и танков батальон на Червената армия (https://www.vbox7.com/play:0f96ba5a2e). Германия окупира Франция и започва бомбардировки над Англия. Обаче Русия пак не обявява война на Германия, ами на първомайската манифестация през 1941 г. в Москва на Червения площад си поканени нацистки офицери да празнуват заедно.