WSJ: Израел започна да пълни с морска вода тунелите на Хамас в Газа

OFFNews 13 декември 2023 в 07:21 4999 2

Тунелите на Хамас

Снимка Jerusalem post

Израелската армия е започнала да пълни с морска вода тунелите на „Хамас“ в Ивицата Газа, съобщава Wall Street Journal, като цитират неназовани официални американски представители, съобщи Ройтерс.

„Уолстрийт джърнъл“ посочва, че процесът вероятно ще продължи със седмици. 

Израелската армия не коментира информацията, отбелязва Ройтерс. 

Някои представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат, че наводняването може да помогне за унищожаване на тунелите, където Израел смята, че въоръжената палестинска групировка крие заложници, бойци и муниции. Други официални представители изразиха опасения, че морската вода може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода, допълва вестникът.

Американският президент Джо Байдън отказа да отговори директно на въпрос за наводняването на тунелите, като спомена само уверения, че в набелязаните зони няма заложници, съобщава БТА. 

През 2015 г. Египет наводни тунели между Ивицата Газа и Синайския полуостров с морска вода, предизвиквайки оплаквания, че методът е увредил почвата в района, припомня Jerusalem post. 

Израелските военновъздушни сили съобщиха, че са атакували позиции на шиитската групировка Хизбула в съседен Ливан, предаде ДПА. Изтребител е бомбардирал площадка за изстрелване на ракети и военна инфраструктура, след като от там срещу Израел са били изстреляни ракети и артилерийски снаряди. Израелски изтребители и танкове са стреляли и по позиции на сирийските въоръжени сили в отговор на обстрел от Сирия, съобщи израелската армия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

13.12 2023 в 14:24

Осоляването на почвата в такива чудовищни размери звучи като огромна екологична катастрофа, но вероятно това е единственият начин окончателно да бъде унищожена тази терористична инфраструктура!?!

Не съм специалист, не съм сигурен, че изобщо някой може да се ангажира с категорично мнение/прогноза по въпроса, но веднага се сещам за взривяването на стената на язовир Каховка в УкраИна, където мурзилските терористи издавиха дори и част от собствените си ватенки...

22548

1

dolivo

13.12 2023 в 11:08

интересно, да издавят плъховете?
 
X

Да помогнем на украинските деца!