Взривове, огън и дим в склад за боеприпаси на руснаците в Донецк, гори от 4 сутринта (видео)

OFFNews 22 август 2022 в 09:40 11395 6

Пожарът и периодичните взривове продължават и след разсъмване.

Снимка УКРИНФОРМ

Пожарът и периодичните взривове продължават и след разсъмване.

Пожар гори от ранните часове на деня в понеделник в района на Будьоновския район на окупирания от проруските сепаратисти и руската армия Донецк, съобщават очевидци от района на инцидента. Според потребители на социалните мрежи, които са публикували снимки и видеозаписи от пожара, гори склад с боеприпаси на Руската армия, чуват се и експлозии.

Местните, цитирани от Канал 24 твърдят, че експлозиите са започнали към 4 часа сутринта и били толкова силни, че „половината град се събудил“. На един от видеозаписите се виждат освен пламъците на пожара и избухвания в интервал на по няколко секунди.

Жителите на сгради в близост до бившия магазин Auchan се съветвали един друг в Телеграм да отидат някъде по-далеч заради опасност от по-големи експлозии, тъй като снаряди летели в различни посоки, имало попаднали в прозорците на близки сгради. Взривовете са продължили и след разсъмване. Според непотвърдена от военните информация складът с боеприпаси в Донецк е бил ударен с HIMARS. За украинска атака срещу Донецк съобщи и информационният руски официоз РИА Новости.

Това е поредния „взривен инцидент“ на окупирана от руснаците територия. В неделя гърмяха взривове в Нова Каховка – първо 15 взрива, а после умерен пожар и висок стълб от дим. В украинския сегмент на социалните мрежи се шегуват, че е в разгара си „памучният сезон“, непреведима игра на думи – хлопок се нарича както влакното на растението памук, така и издаваният при гръм или взрив звук. „Памучна“ нощ са имали през последните три денонощия и жителите на окупирания Мелитопол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

6

Чичо Джо

23.08 2022 в 00:19

Мирише на още "инциденти" в следствие на неправилно пушене :) Очакваме следващите :)

1236

5

БотоксПутю

22.08 2022 в 22:33

Все бомбятся -пиздец. Ни хуя тут пошла блядь. Ни хуя кто то хуярит. Пизда. Ни хуя ся блядь. И так далее със субтитрите ...

-240

3

редовно четящ

22.08 2022 в 14:45

И този ден започна добре!

12073

2

IvanofRumen

22.08 2022 в 12:59

Ще се окаже, че рашистките орки са големи пушачи.

-60

1

офф бее

22.08 2022 в 10:02

Аве, тия рашките нали бяха много културни?! Аз освен нецензурни думи друго не чух в обясненията зад камера...
Иначе прекрасни новини тази облачна сутрин! Красота!