Взрив във фабрика в Сърбия, поне 2 жертви

OFFNews 23 ноември 2021 в 16:51 1892 0

Снимка Twitter/Petar Pera Vujacic

Няколко силни експлозии отекнаха днес към 15:15 часа българско време в района на Бубан поток и разтревожиха жителите на Белград, съобщава вестник "Новости", цитиран от БТА.

Според ТВ Първа и радио Б92 са загинали двама души. В болницата в Лещане са настанени тринайсет души с леки телесни наранявания, както и двама с по-тежки. 

Засега няма официални информации за инцидента. От МВР съобщиха за Б92, че екипи на Сектора за извънредни ситуации са изпратени на мястото.

Според "Новости" е избухнало ракетно гориво в цеховете на фабриката за специално производство "Едепро", в които се правят противоградни ракети.

Граждани съобщиха, че земята се е разтресла и огромен облак дим се е издигнал над мястото на експлозията.

Според непотвърдени официално информации експлозиите са били три. По време на взрива във фабриката е имало около 100 работници, чиято съдба засега не е известна.

Няма достъп до фабриката, в която са изпратени спасителни екипи. Част от пътя към фабриката е сринат, движението е блокирано, допълва вестникът.

Вестник "Блиц" съобщава на свой ред, че линейки със сирени напускат района на фабриката и се предполага, че има повече ранени. На мястото са изпратени "огромен брой" полицаи, допълва вестникът.

Изпратени са девет пожарни коли с 36 пожарникари, съобщи и сръбската държавна телевизия РТС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови