Взрив разтърси руския Белгород, светещ летящ обект и експлозия с пожар в Севастопол

OFFNews 08 декември 2022 в 12:11 12603 7

Взривове в Белгородска област

Снимка 24 канал

Снимки и статуси в социалните мрежи съобщават за взривове в Белгород, Севастопол и Яковлево.

Нови взривове на руска територия предизвикаха тревожност в населението на руския Белгород и разположения в окупирания Крим Севастопол. За атака на украински дронове и експлозии съобщиха местните администрации на двата града. Ройтерс цитира източник от местната администрация в Севастопол, според който ракета, изстреляна от кораб на Черноморския флот е свалил дрон над града.

Първите сигнали за гърмежи в Севастопол в социалните мрежи са от 7 часа местно време в четвъртък. В локалните телеграм канали пишат, че в града е нещо шумно, както отбелязва порталът „24 канал“ с такива евфемизми руснаците се опитват да се успокояват след последните украински атаки.

Малко по-късно администрацията в Севастопол обяви, че е заработила ПВО на петия километър. Вероятно става въпрос за Гагаринския район на окупирания град, където се намира Казашкият залив и, където в края на август имаше експлозии. Потребители на социалните мрежи се успокояваха, че звукът изглеждал като да е свалено нещо. Други абонати описват това, което са видели с очите си – в 6.50 сутринта по небето на Севастопол пролетяло „нещо светещо“. Неизвестният обект е бил догонен от изстрел, след което от небето се посипали искри. По-късно се появиха кадри с кълбета от дим над Севастопол, но няма обяснения какво точно гори.

За мащабен пожар, предшестван от силни взривове съобщават и от разположения близо до границата с Украйна Белгород. Местните жители пишат за украинска атака. В социалните мрежи има снимки от пожар с гъсти черни облаци от дим над него. Прекъснати са линии за високо напрежение.

Трети взрив е имало на територията на Яковлевския градски окръг северно от Белгород на около 50 километра от границата с Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

7

Diogen

08.12 2022 в 20:33

Ще бомардират Путлеровия Райх и още как. Орките не знаят какви изненади за тях крие в торбата си украинския Дядо Мраз.

22548

6

dolivo

08.12 2022 в 19:12

еврак, какво прайш по форумите на Офнюз като не ти харесва какво се пише?

Назидаваш?

Помагаш на колебаещите се?


Поправяш правопис?

Тролче недно, бегай некъде с приятелчета да си приказваш поне

210

5

Merc

08.12 2022 в 18:39

Според евролунатика сигурно са извънземните-
Няма земна технология , която да преодолее оркостанската ПВО.
Нали така , чебурашки ?

Продължавайте да ни забавлявате !

2073

4

Johnny B Goode

08.12 2022 в 15:29

По-скоро за да активират клик-байт инстинкта на верните тролове на Митрофанова.

2099

3

Mateevk

08.12 2022 в 13:25

А, не - да се радвам на словата на Путин, че Русия била единственият гарант за териториалната цялост на Украйна ли? Може пък сега Украйна да докзва, че е единственият гарант за целостта на Русия!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика