Вучич дразни протестиращите и твърди, че не го е страх

Протестите в Белград с искане за касиране на вота от миналата седмица продължават и днес

OFFNews 25 декември 2023 в 17:08 9193 6

Александър Вучич

Снимка БГНЕС/ЕПА

Александър Вучич

Сръбският президент Александър Вучич отговори на хилядите протестиращи сърби, обсадили кметството снощи в Белград, че не се страхува от насилници и че винаги ще бъде с народа си, както и че мирът и стабилността в страната ще бъдат запазени, съобщава вестник "Политика".

Снощи хиляди сърби протестираха снощи срещу правителството в центъра на столицата Белград с искане за анулиране на парламентарните и местните избори, часове след като Вучич отказа да уважи желанието на част опозицията за касиране на вота от миналата седмица. 

Демонстрантите атакуваха кметството в Белград, чупейки прозорци с камъни, след което бяха отблъснати със сила и лютив газот полицията. Днес в сръбската столица започнаха нови протести.

"Аз съм този, който беше на терасата, който беше в президентството, на работното си място и изобщо не се уплаших от вас и няма да ви позволя да унищожите Сърбия", написа Вучич в Instagram.

Той заяви, че от време на време му се струва, че политическите опоненти, както и техните ментори отвън, смятат, че всички в тази държава са идиоти и че никой няма очи и уши и че никой не разбира какво се е случило.

"И в морето от лъжи, които разпространяваха снощи и днес, само едно нещо беше вярно, и то е, че видяха човек, който приличаше на Вучич, който беше точно на това място, където съм аз сега, и го освиркаха", каза сръбският президент.

Вучич потвърди, че той е бил на терасата на кметството по време на атаките. 

"Абсолютно вярно, аз бях на терасата на президентството на работното си място, изобщо не се уплаших от тях, не съм избягал в чужбина, не съм се крил в никакъв бункер и никога няма да се крия от насилници. Винаги ще бъда с моя народ, ние ще защитаваме и пазим демокрацията, ще защитаваме и съхраняваме мира и стабилността в нашата Сърбия. Да живее Сърбия“, каза Вучич.

Изборите на 17 декември предизвикаха множество критики, след като екип от международни наблюдатели - включително представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), осъдиха редица "нередности", включително "купуване на гласове" и "пълнене на урни".

Опозицията, оглавена от коалицията "Сърбия срещу насилието", която се класира на второ място на изборите, настоява за анулиране на резултатите от вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

6

Putyo

26.12 2023 в 11:09

Няма путинопитек, дето да не го е страх ;)

1000

5

Всевиждащото око

26.12 2023 в 08:53

То е ясно, дядо Сорос и компания не скучаят... Няма начин и Посолството да няма пръст... Схемите винаги са едни и същи, но...

1040

4

Wild Turkey

25.12 2023 в 23:39

Чеушеску и Кадафи и тях не ги беше страх.

12078

3

edin slep

25.12 2023 в 21:49

Ха, даже и опита за война с Косово не помогна, а Вучич?

924

2

Diogen

25.12 2023 в 20:23

На сърбите изглежда започва да им писва и нищо чудно да разкарат сегашните властници. Нали виждате какво се случва с всички, които поддържат Путлер?

1066

1

alcom4

25.12 2023 в 18:19

Който дразни и се надсмива на народа си,него ще го дразнят и на него ще му се присмиват! В учиш и компания ,да знаят това !
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки