Втори тази седмица: Руски изтребител Су-30 се разби в жилищна сграда в Иркутск

OFFNews 23 октомври 2022 в 15:26 5378 4

Самолетна катастрофа в Иркутск

Снимка Смотрим.Ру

Самолетът е излетял от местния авиационен завод за изпитателен полет.

Военен самолет Су-30 на руските Военно-космически сили се е разбил в частна двуетажна жилищна сграда в Иркутск, съобщи местният новинарски канал „Иркутск Онлайн“. Изтребителят е паднал върху дървена къща в жилищния микрорайон Ново Ленино, допълва изданието с позоваване на телеграм канала на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация. Според официалния източник самолетът е извършвал изпитателен полет.

Машината е предизвикала разрушения в жилищна сграда на ул. „Павел Красилников“, след падането на Су-30 на мястото на крушението е избухнал пожар.
„По време на изпитателен полет самолет Су-30 е претъвпял авария, паднал е в чертите на града в сектора с частни жилищни сгради. На място работят пожарно-спасителни подразделения, информацията все още се уточнява“, се казва в съобщението на Министерството на извънредните ситуации.

Според „Газета.Ру“ в самолетната катастрофа са загинали и двамата пилоти, а според губернатора Игор Кобзев никой от цивилните граждани не е пострадал. Без електричество са останали 150 жилищни сгради в епицентъра на катастрофата.

Това е втората авиационна катастрофа с военен самолет в Русия за тази седмица. В понеделник, 17 октомври в района на Ейск изтребител-бомбардировач Су-34 претърпя катастрофа при набиране на височина и падна в двора на жилищни сгради в град Ейск в Краснодарския край. Пилотите успели да катапултират, обитателите на жилищните сгради – не, броят на загиналите достигна 15 души, сред тях има 3 деца. Ранените са 42, отново сред тях има 9 деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

4

Merc

24.10 2022 в 21:07

Демилитаризация проходит успешно. Все идёт по плану

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

24.10 2022 в 08:43

НА ТИЯ "ПИЛОТИ " , ВРАГОВЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ !

345

2

Джендо Джедев

23.10 2022 в 22:31

Тия пияни мужици не разбраха ли, че авиацията не е за тях работа. Да се захванат с нещо, което могат. Например пиене на денатуриран спирт.

1236

1

БотоксПутю

23.10 2022 в 17:45

Целта на изпитателния полет е била да улучи къща. Задачата е изпълнена отлично. Вероятно нов руски уски вариант на дрон камикадзе - с двама пилота на борда за по-добра надеждност ако единият реши, че му е мил животът.

 
X

Подкастът на OFFNews