Втора жена обвинява Джо Байдън в неуместно държание спрямо нея

OFFNews 02 април 2019 в 12:50 1406 0

Снимка Ройтерс/ Танасис Ставракис

Втора жена обвини бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в неуместно поведение и нежелано докосване, предава Би Би Си.

43-годишната Ейми Лапос твърди, че през 2009 година, по време на събиране на средства за политическа кампания, Байдън я е хванал за главата и е отъркал нос в нея. По думите ѝ актът не е от сексуално естество, но е бил нежелан физически акт.

Твърдението идва след като друга жена - Луси Флорес, заяви, че той я е целунал по тила през 2014 година.

От своя страна, бившият вицепрезидент заявява, че никога не е докосвал когото и да било по неподходящ начин.

"В многото ми прекарани години в кампании и в обществения живот аз предлагах безброй ръкостискания, прегръдки, изрази на обич, подкрепа и комфорт. Никога не съм мислил и вярвал обаче, че това е неподходящо“, пише самия Байдън.

Байдън обмисля дали да се кандидатира за президентската номинация на Демократическата партия за изборите през 2020 г. Според проучвания той е начело сред кандидатите за демократическата президентска номинация още преди да е обявил официално кандидатурата си.

Вече има и хора, борещи се за кандидатурата на демократите през 2020 година, които застава срещу него, като твърдят, че той трябва да говори и да даде отговор на нападките.

Байдън обаче има и много поддръжници. Синтия Хоган, бивш помощник на вицепрезидента, заявява пред "Ню Йорк Таймс", че Байдън "винаги се отнасяше с уважение към нас и очакваше всички останали да правят същото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови