ВСУ събуди Севастопол с взривове, руснаците твърдят за атака с надводни дронове

OFFNews 24 април 2023 в 09:53 4848 2

Снимка

Кадри в социалните мрежи показват момента на една от експлозиите.

Мощни взривове разбудиха в понеделник сутринта анексирания от руснаците полуостров Крим. Според съобщенията на окупаторите ВСУ са атакували Севастопол с „надводни безпилотни летателни апарати“. Кадри в социалните мрежи показват момента на взрива при една от атаките.

Според руските канали в социалните мрежи, както и окупационния ръководител на руската администрация в Севастопол Михаил Развожаев градът е бил атакуван с надводни дронове в 3:00 часа тази сутрин. По думите на Развожаев руските сили са отразили украинската атака и Черноморският флот е неутрализирал атаката „на външен рейд“. Един от дроновете на ВСУ бил поразен от руската ПВО, а вторият се взривил сам, според губернатора няма нанесени щети.

Очевидци съобщават за най-малко два взрива с промеждутък от около 8 минути, като експлозиите са чути в кварталите Гагарински, Ленински и Нахимовски в Севастопол. От втория взрив буквално целият град се събудил.

Въпреки твърденията на властите за липса на щети, съобщения на местни жители говорят масово за избити стъкла на прозорците в района на една от експлозиите, наблюдава се и засилено движение на военни съдове в акваторията на залива, видео кадри показват и патрулиращи ниско над района на експлозиите хеликоптери

През последните седмици все повече се говори, че окупаторите се готвят за отбранителни операции директно в Крим с предчувствието, че Украйна рано или късно ще си върне своето. Руснаците копаят окопи и прехвърлят оборудване и жива сила в региона за създаване на подкрепления.

Говорителката на оперативно командване „Юг“ на ВСУ Наталия Гуменюк твърди обаче, че руската администрация в Крим е започнала строителството на отбранителни съоръжения не за да опази Крим, а за да използва строителството за отклоняване на средства. Гуменюк предупреди също така жителите на окупирания полуостров, които са свикнали да живеят в относително спокойствие да свикват с предупрежденията за въздушни тревоги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

24.04 2023 в 11:05

Абе в Крим си живееха доста по-спокойно преди 2014, еле па преди оСерацията на Батюшката. :D

-529

1

6екеr4о

24.04 2023 в 10:54

Време е гръмовете не да събуждат блядовете, а да им пращат безплатни билети за концертите на Кобзон!