ВСУ ликвидираха командно-наблюдателен пункт на руснаците, трите моста към Херсон са повредени

Красимир Крумов 25 юли 2022 в 09:45 11440 5

Украинската армия е повредила с прецизни удари и трите моста, водещи към Херсон.

Снимка Министерство на отбраната на Украйна

Украинската армия е повредила с прецизни удари и трите моста, водещи към Херсон.

Украинската армия е унищожила командно-наблюдателен пункт на 785-ти отделен отряд със специално предназначение на Националната гвардия на Русия. Това съобщи в понеделник сутринта оперативното командване „Юг“ на ВСУ. Унищожени са и складове с боеприпаси. Правим всичко, за да нанасяме на врага колкото може по-големи щети, обяви в неделното си обръщение съм нацията президентът Володимир Зеленски.

За последното денонощие ракетно-артилерийските части на армията на Украйна са изпълнили около 190 огневи задачи. Ликвидирани са 66 руски военнослужещи, 5 танка, две самоходни гаубици „Гвоздика“, противотанков комплекс „Фагот“ и 3 единици бронирана и автомобилна техника. Според оперативното командване това не са окончателните щети, нанесени на противника, тъй като информацията за нанесените удари се допълва и уточнява.

В неделя в района на Херсон е била унищожена напълно батарея на зенитно-ракетния комплекс С-300, от който в последните дни руснаците нанасяха интензивно удари по град Николаев. Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) обяви в редовния си рапорт в неделя вечерта, че украинските сили са повредили всички три контролирани от руската страна мостове, водещи към окупирания от руснаците Херсон, което ще направи невъзможно доставките на военно оборудване към града.

УНИАН от своя страна съобщава, че в района на Изюм военните от 93-та отделна механизирана бригада „Холодний яр“ са унищожили хваления от руската пропаганда безпилотник ZALA.

Командването на Въздушните сили на ВСУ похвали в понеделник сутринта украинската ПВО, която успяла през изминалата нощ да прехване и унищожи всички ракети „Калибър“, изстреляни от акваторията на Черно море срещу Хмелницка област. Според говорителя на командването на Въздушните сили Юрий Игнат май за първи път е постигната 100-процентова защита срещу руския ракетен обстрел. Първоначално се съобщаваше за 3 от 4 поразени ракети, но в крайна сметка „уловени“ са и четирите.

В понеделник сутринта в Украйна е имало няколко въздушни тревоги заради опасност от ракетни удари с Ту-22 М3, които са били вдигнати във въздуха в Курска област.

Удари по позиции на врага е нанесла и украинската авиация. В Бериславска област двойка Ми-8 и Ми-24 (Крокодил) са унищожили две позиции на руските сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

5

Propaganda

25.07 2022 в 12:00

Красиво е да четеш пораженията по орките в жива сила и техника. Да се надяваме, че са били изпържени живи и са осъзнавали всичко.

Валенса не е прав. И 50 мил. раски боклуци са много. Трябва радикална дерусофикация - до макс 10 мил.

1331

4

ваксиниран

25.07 2022 в 11:45

Фактите са, че не върви надобре цялата работа на Русия - май надруйгаде е тръгнала като цяло.

-240

1

редовно четящ

25.07 2022 в 10:15

Украинците удрят само и единствено цели на рашистката армия. Рашистите удрят само и единствено болици, училища, детски градини, универитети и жилищни квартали. Този тумор руzия трябва да бъде изрязан до московията, защото историята е доказала, че се пръкват нови и нови руzки чудовища, а безмозъчния алкохолизиран плебс ги подкрепя безрезервно.