ВСУ изтласка руснаците край Андреевка, настъплението около Бахмут напредва

OFFNews 02 август 2023 в 12:59 2895 0

танк
Украински танк.

Украинските отбранителни сили са изтласкали руските нашественици от позициите им край Андреевка, близо до Бахмут. Това съобщава Генералният щаб на ВСУ във Facebook.

"На Бахмутското направление нашите войски продължават да водят настъпателни действия южно от град Бахмут. В хода на провеждането на настъпателни действия от страна на силите за отбрана противникът беше принуден да се оттегли от позициите в района южно от Андреевка, безуспешно се опита да възстанови загубените позиции северно и западно от Клешчийвка, както и северозападно от Курдюмовка", се посочва в съобщението.

В същото време продължават тежките боеве, се казва в него.

По-рано стана известно, че в направление Авдеевка, в хода на провеждането на настъпателни щурмови действия от страна на украинските отбранителни сили, противникът е бил принуден да се изтегли от позициите в района южно от Авдеевка.

По време на контранастъплението вече бяха освободени няколко населени места в Донецка област, включително село Старомайорское.

Според данните на Киев вчера на фронта са били ликвидирани още 540 окупатори. Така общите бойни загуби на Русия от началото на пълномащабната инвазия са достигнали около 247 230 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша