ВСУ денацифицира Дунав - командира на най-елитната руска бригада

OFFNews 18 септември 2023 в 12:19 10676 3

полковник Андрей Кондрашкин
Полковник Андрей Кондрашкин.

По време на боевете в Украйна е загинал командирът на най-елитната руска 31-ва Уляновска десантно-щурмова бригада полковник Андрей Кондрашкин с позивна Дунав.

Това съобщи командирът на проруските сепаратисти в Донецка област Александър Ходаковски.

31-ва въздушно-десантна щурмова бригада участва във всички големи сражения по време на войната, като се започне от десанта на летище Гостомел край Киев на 24 февруари 2022 г.. Сега военната част се намира край Бахмут, а конкретно Кондрашкин изпълняваше задачата да отблъсне атаките на украинската 3-та десантно-щурмова бригада и придадените ѝ части южно от село Андрийвка и да евакуира остатъците от разбитата 72-ра мотострелкова бригада, пише украинският военкор Юрий Бутусов.

Според него Дунав се е провалил с изпълнението на задачата. През последните дни редица опорни пунктове на 31-ва десантно-щурмова бригада бяха напълно унищожени, а включително и през отбранителния сектор на Кондрашкин украинските атакуващи самолети щурмуваха селото.

Обстоятелствата как точно в хода на тези сражения Кондрашкин е бил унищожен, все още не са известни. Но ликвидирането на командира на едно от руските ударни формирования е сериозно постижение. В боевете за Андрийвка, както вече е известно, са ликвидирани голям брой командири на 57-а, 72-а, 85-а мотострелкова бригада и 31-а десантно-щурмова бригада на руските въоръжени сили.

Полковник Андрей Кондрашкин вече е в редиците на публиката на небесния концерт на Йосиф Кобзон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

18.09 2023 в 18:40

Само да отбележа, без излишна злоба, а може пъкл и да е "случайно" съвпадение! Както атаката на летището в Гостомел, така и поредното "превземане" на Бахмут ще останат в историята като едни значими "постижения" на руско-съветската военно-техническа "мисъл" и практика :) ...

-529

2

6екеr4о

18.09 2023 в 15:07

Убитият има миловидната усмивка на сериен убиец, обстоятелство, което няма никакво значение, но важни са два момента:

Първият е използването на елитна десантно-щурмова бригада вместо обикновена пехота означава, че военното ръководство на блядовете е напълно отчаяно, а второто и по-важно е, както точно отбелязва уважаемият Bad Horse, че наличието на висш офицер на предна линия е показателно колко скапано е всичко в мурзилската армия, включително и елементарните средства за комуникация и контрол изпълнението на зададените заповеди!

12407

1

Bad Horse

18.09 2023 в 13:53

Сигурно не е сложил автомобилни гуми на покрива на землянката си... грешка...

Майтапа настрана, загубата на голям брой висши офицери на фронта, означава че войските нямат нормално командване. Мястото на висшите офицери е отзад в щаба. Но това в руската армия означава че нито получават вярна и навременна информация, нито заповедите им се изпълняват на фронта. Затова трябва да търчат отпред за да видят реалната ситуция.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки