Все повече шведи са против бежанците

ОFFNews 09 ноември 2015 в 21:22 3930 6

Листовките на Лесбос, които да отблъскват хората от Швеция.

Все по-голямо става недоволството на шведите спрямо прииждащите към страната им бежанци и имигранти от Близкия изток, предадоха световните медии.

Само за последната седмица в Стокхолм са постъпили молби на над 10 хиляди души за бежански статут

Ръст на недоволството срещу бежанците в Швеция. Само миналата седмица властите в Стокхолм са приели 10 хиляди молби за бежански статут. Това явно не се харесва на шведите, защото в запитването през октомври дали трябва да приемат по-малко бежанци 41% от анкетираните са казали "да", като на същия въпрос през септември 29% са били на същото мнение.

На гръцкия остров Лесбос пък, който е първа спирка на много от имигрантите, шведски политици поеха отговорността за разпространяване на листовки, в които пише, че в страната им няма домове и работа за бежанците и да не идват там.

Подобни мерки предприе и Норвегия, която започна кампания, която да отблъсква кандидат-бежанците, като ги предупреждава, че затяга мерките си и ще депортира всеки неодобрен за бежански статут направо в родината му. Предвидено е и съкращаване на помощите за бежанци с 20%.

Правителството създаде и Фейсбук страница, в която да информира англоговорящите от имигрантите за промените и да ги "гони". По официални данни в петмилионна Норвегия ще пристигнат 25 000 бежанци тази година, главно от Сирия, Афганистан и Ирак.

Скандинавските държави заедно с Германия са сред предпочитаните дестинации за имигрантите заради високия си стандарт на живот и добри социални помощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!