Вокалистът на Eagles of Death Metal: Охраната е замесена в атаката на Батаклан

OFFNews 11 март 2016 в 17:05 6815 0

Вокалистът на групата Eagles of Death Metal, която изнасяше концерт по време на терористичното нападение в парижката зала Батаклан на 13 ноември миналата година, при което бяха убити 89 души, подозира, че охраната на залата също е била замесена в подготовката на атаката.

"Когато първоначално стигнах до залата и влязох вътре, подминах човека, който трябваше да охранява зоната зад сцената. Той дори не ме погледна. Веднага отидох при промоутъра и му казах "Кой е този човек? Искам да го смените", той ми отговори с "Някои от охранителите не са тук все още" и по-късно разбрах, че около шестима от тях изобщо няма да дойдат", разказва в интервю Джеси Хюс.

За да уважи течащото полицейско разследване фронтменът отказва категорично да обвини охранителите, но настоява, че причината за тяхното отсъствие е очевидна. 

По думите му двама от нападателите са се намирали в залата още преди началото на концерта. Хюс дори ги е обсъждал шеговито със свой колега заради странното им поведение. След като е започнала стрелбата нападателите са пуснали трима от присъстващите в сградата да излязат. Всичко това е било докладвано на полицията след случилото се. 

От ръководството на залата отричат твърденията на музиканта, като ги оправдават с нанесената му психологическа травма.

Общо 130 души бяха убити в атаки с огнестрелни оръжия, гранати и жилетки с експлозиви в различни части на Париж на 13 ноември. Освен зала Батаклан нападнати бяха стадионът Стад дьо Франс, както и кафенета и ресторанти. Отговорност пое Ислямска държава. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови