Войната в Украйна ще приключи само след ново споразумение между Русия и Запада

Предстои телефонен разговор между Ердоган и Путин, съобщи говорителят на турския президент Ибрахим Калън

OFFNews 26 април 2023 в 20:16 7003 9

Калън

Снимка Фейсбук профил на Ибрахим Калън

Ибрахим Калън

Войната в Украйна ще приключи само ако между Русия и Запада бъде сключено ново голямо споразумение, заяви говорителят на турското президентство Ибрахим Калън, цитиран от Анадолската агенция и БТА.

Калън напомни, че под ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган са били предприети много инициативи за прекратяване на руско-украинската война, като добави, че Турция ще продължи да работи интензивно в тази насока.

По думите му въпросът за войната в Украйна ще бъде обсъден и утре между президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин в телефонен разговор преди церемонията по доставката на първото ядрено гориво в АЕЦ "Аккую".

"В този телефонен разговор ще обсъдим както двустранните ни отношения, разбира се, така и сътрудничеството ни в областта на енергетиката, но също така и какво можем да направим във връзка с по-нататъшния ход на войната в Украйна", каза Калън.

Калън се обърна с призив към света и особено към Запада да бъдат мобилизирани всички средства и възможности, за да бъде сложен край на конфликта.

"Удължаването, разрастването и задълбочаването на тази война ще доведе единствено до глобална катастрофа. За да предотвратим войната, за да дадем възможност за мир, преговори и дипломация, нека обединим всичките си сили. Нека се опитаме да обединим страните с перспектива, насочена към мира, а не към войната", каза говорителят.

Той изтъкна, че Турция и президентът Ердоган, които по думите му са успели да постигнат резултати чрез разговори с двете страни, са готови да играят роля и в бъдеще.

Отбелязвайки, че руско-украинската война не е само конфликт между две държави, но и отражение на търсенето на нов баланс между Русия и Запада, говорителят заяви: "Тази война ще приключи трайно и устойчиво само и единствено чрез сключването на ново голямо споразумение между Русия и Запада".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

9

редовно четящ

27.04 2023 в 17:48

Глупости на куб! Никакви споразумения, войната ще приключи с пълната и безусловна капитулация на раZZия!

345

8

Джендо Джедев

27.04 2023 в 08:49

Ордьовърчо,

Е как война, бе, нали беше "специална военна операция"? Внимавай в картинката, Митрофанка няма да ти преведе копейките! :D

2550

7

alfakentavur

27.04 2023 в 07:53

Оркерче, колкото Втората световна е свършила, когато Хитлер е казал.
Само че за 400 и кусур дни той е завзел повече от половин Европа. А Путлер? Има няма 13% от Украйна.

705

6

Деспин Митрев

27.04 2023 в 07:37

Споразумение между наглец, крадец, лъжец и слабак от една страна, който заплашва принципен и силен от друга страна, може да завърши само с унищожението на първия - в пряк или преносен смисъл, но ще е по-добре в пряк. С прошките, които Западът им прави досега, си навлича проблеми целият свят! А тюфекчиите в Туркия да гледат и да се учат, че и те за много хитри се мислят. Труцки поток ще почака, да не бързат. Трябва да се понесе отговорност(кауш) и за българската му част.

1000

5

Минал Заминал

27.04 2023 в 02:50

Ха, ха, ха ! Преизборни ердоганови шашарми ! Сам знае, че с руснаци не се договаря НИЩО ! Те не спазват договори ! Когато му гръмна самолета, колко предупреждения имаше и защо го гръмна ? Че за капак, гръмнаха и пасола на путин в турция. И кво ? Путлер попищя, попищя и накрая забрави. Като си мисли, че и купените западняци ще забравят украйна. Дано този път снабдят с оръжия и муниции ПЪРВАТА военна сила на планетата, годна да смачка азиатската орда. Иначе лошо му се пише на запада.

706

4

order

27.04 2023 в 02:22

И на децата е ясно, че войната запад Русия ще приключи тогава когато Путин каже... край!!!

345

3

Джендо Джедев

26.04 2023 в 23:41

Тоя май не е чувал за Бисмарк...

8053

2

DARTH VADER

26.04 2023 в 23:11

Джони,добре казано!!!

Няма как да има споразумение...Западът не може да се договаря с държава в разпад...

Не само държавата,цялото им общество се гърчи...

Нужно е първо украинските лечители,да им прогонят демоните...После ще видим

2073

1

Johnny B Goode

26.04 2023 в 20:57

Войната в Украйна ще приключи когато Русия се прибере в границите си и си плати за мурафетите.
А меракът на Ердоган да го играе по-голям отколкото е ще приключи на 14-ти май.
 
X

Подкастът на OFFNews